NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe kits geven industriële robots extra mogelijkheden
Met de SLIDEKIT 2.0 stelt Ewellix gebruikers in staat om het bereik van hun robots te verlengen met tot 1.800 mm. Dit zorgt voor een grotere productiviteit en outputkwaliteit.

Nieuwe kits geven industriële robots extra mogelijkheden

Met een nieuwe serie van lineaire motion modules transformeert Ewellix de mogelijkheden van industriële robots. De LIFTKIT brengt uw robot letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau. En met de SLIDEKIT 2.0 wordt zijn horizontale bereik significant uitgebreid.

Ewellix, dat vroeger bekend stond als SKF Motion Technologies, heeft een nieuwe serie van lineaire motion modules ontworpen. Hiermee worden de mogelijkheden van kleine robots en cobots voor industriële automatisering vergroot. De nieuwe LIFTKIT en SLIDEKIT verhogen het bereik en de mobiliteit van standaardrobots, zonder dat er dure upgrades of complexe accessoires en ingewikkeld programmeerwerk bij komt kijken. De nieuwe modules worden klaar voor installatie geleverd en zijn dertig minuten later al volledig operationeel.

Bij bewerkingen zoals polijsten, lassen of kwaliteitscontrole zal het klassieke bereik van een cobot of robot niet volstaan.

LIFTKIT: 
cobots naar een hoger niveau

De LIFTKIT bestaat uit een telescopische pilaar die een standaardrobot of -cobot tot 900 mm kan verhogen of verlagen en in sommige toepassingen zelfs nog verder. De cobot kan zodoende bewegen langs een verticale as, om altijd in de optimale werkpositie te staan. Dit verbetert de productiviteit gevoelig en verlaagt kosten. Er bestaan drie versies: TLT voor lichte belastingen en lange afstanden, CPMT voor zwaardere heflasten en de CSPM voor hoge snelheden en positioneringsnauwkeurigheid (tot 0,01 mm). Ze zijn de ideale oplossing voor bijvoorbeeld pick-and-place en palletiseertoepassingen die om extra hoogte vragen. De sterke troeven zijn de vibratievrije beweging, de hoge nauwkeurigheid en de directe toegang tot de positionering binnen de cobotsturing. Binnenkort volgt nog een upgrade, zodat de LIFTKIT ook aan het plafond gemonteerd kan worden. Ewellix beschikt niet alleen over een plug-in van UR, maar ook van Omron en ABB. In de toekomst volgen er nog meer.. Voor niet-compatibele robots is er een oplossing door middel van een gestandaardiseerde Ethernet TCP/IP interface.

De LIFTKIT brengt uw robot letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

SLIDEKIT 2.0: 
van manuele assemblage naar geautomatiseerde lijn

Bij bewerkingen zoals polijsten, lassen of kwaliteitscontrole zal het klassieke bereik van een cobot of robot niet volstaan. Ze vragen om een verlengde beweging langs de horizontale as, maar manueel is dit repetitief en tijdrovend werk. Het antwoord is het toevoegen van een lineaire module als dynamische basis voor de robot. Met de SLIDEKIT 2.0 stelt Ewellix gebruikers in staat om het bereik van hun robots te verlengen tot 3.000 mm. Dit zorgt voor een grotere productiviteit en outputkwaliteit. Voor de SLIDEKITS tot 1.800 mm is de oplossing gebaseerd op een standaardprofielgeleiding in combinatie met een geavanceerde kogelomloopspindel in één enkele geïntegreerde unit. Voor de versies met een grotere slag dan 1.800 mm, gebeurt de overbrenging met een riem. Op die manier is een extreem nauwkeurige positionering en herhaalbaarheid gegarandeerd. De gestandaardiseerde mechanische, elektrische en software-interface met UR maakt het systeem zeer eenvoudig te gebruiken en te programmeren. De SLIDEKIT is ook beschik baar voor andere merken. Simpele digitale I/O’s zorgen dan voor de aansturing van de bewegingen. De SLIDEKIT is de meest kostenefficiënte manier om van een manuele assemblage naar een volledig geautomatiseerde lijn over te stappen. De 2.0 versie maakt het systeem nog reactiever, stabieler en stiller. De SLIDEKITS zijn uit voorraad leverbaar vanuit het centrale magazijn van Ewellix in Duitsland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.