NORDAC ON: Nieuwe decentrale frequentieomvormer met flexibele Ethernet interface

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORDAC ON: Nieuwe decentrale frequentieomvormer met flexibele Ethernet interface
De nieuwe NORDAC ON van NORD DRIVESYSTEMS is een compacte en smart frequentieomvormer voor decentraal gebruik.

NORDAC ON: Nieuwe decentrale frequentieomvormer met flexibele Ethernet interface

NORDAC ON is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de speciale eisen van de horizontale transporttechniek op het gebied van opslag, en tevens voor de interactie met de nieuwe IE5+ synchroonmotor. De frequentieomvormer heeft een geïntegreerde Ethernet interface, biedt volledige plug-and-play-oplossingen en een uiterst compact ontwerp: dé economische plug-and-play oplossing voor IIoT omgevingen.

De NORDAC ON is een compacte en slimme omvormer voor decentraal gebruik. Hij wordt rechtstreeks op de aandrijfbehuizing gemonteerd en omvat vermogens tot 1,0 kW. Op de planning staan twee versies met elk drie bouwgroottes: NORDAC ON is ontworpen voor gebruik met asynchroonmotoren, terwijl NORDAC ON+ is bedoeld voor de combinatie met synchroonmotoren en een aanvulling vormt op het NORD hoog efficiënte productportfolio rond de nieuwe IE5+ motorgeneratie. Beide inverter versies hebben een geïntegreerde Ethernet interface en zijn dus ideaal uitgerust voor integratie in moderne automatiseringssystemen. Voor zowel ProfiNet, EtherNet/IP of EtherCAT geldt dat het gewenste protocol eenvoudig via parameters kan worden ingesteld.

Eén omvormer, twee versies: NORDAC ON voor gebruik met asynchroonmotoren (voorgrond) en NORDAC ON+ voor combinatie met synchroonmotoren (achtergrond)

De nieuwe omvormer is speciaal afgestemd op de beoogde toepassingen van horizontale transporttechniek. De standaardisatie voldoet aan alle branchespecifieke eisen en zorgt voor een hoge economische efficiëntie. Alle aansluitingen zijn stekerbaar en garanderen een snelle, eenvoudige en foutloze inbedrijfstelling en onderhoud ter plaatse. De apparatuur omvat een diagnose-interface, vier digitale ingangen en, bij de NORDAC ON+, een extra protocol gebaseerde en dus betrouwbaardere encoder interface. nsd tupH oppervlaktebehandeling, functionele veiligheid (STO) en interne remweerstanden voor dynamische start/stop processen zijn optioneel leverbaar. In het geval dat de omvormer niet op de motor gemonteerd mag of kan worden, kan deze als alternatief op de wand gemonteerd worden om zo de omvormer dicht bij de aandrijving aan te kunnen sluiten.

Het nieuwe hoog rendement programma van NORD: de NORDAC ON frequentieomvormer, de geïntegreerde reductor/motorcombinatie DuoDrive en de synchroonmotor IE5+

Digitalisering

Net als alle NORD frequentieomvormers is ook het nieuwe lid van de NORDAC familie uitgerust met een krachtige PLC voor functies dicht bij de aandrijving. Deze PLC kan de data van aangesloten sensoren en actuatoren verwerken, autonoom regelsequenties initiëren en aandrijf- en applicatiedata communiceren met het controlecentrum, netwerkcomponenten of naar de cloudopslag. Dit maakt continue conditiebewaking mogelijk en vormt daarmee de basis voor predictieve onderhoudsconcepten en optimale dimensionering van de installatie.

Toekomstbestendig

Intelligent, gebruiksvriendelijk en economisch efficiënt. Met NORDAC ON en NORDAC ON+ biedt NORD DRIVESYSTEMS toekomstbestendige oplossingen voor lagere vermogens en benadrukt het zijn leidende positie op het gebied van decentrale aandrijfelektronica. De nieuwe omvormer zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 als serieproduct beschikbaar zijn en wordt in eerste instantie in twee bouwgroottes geïntroduceerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.