NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Omdat een approved partner dichter bij de klanten staat
De SIPART PS100 elektro-pneumatische positioner gemonteerd op een ARI-regelklep.

Omdat een approved partner dichter bij de klanten staat

Wanneer twee sterke partners samenwerken, kunnen ze de eindklanten een nog betere service garanderen. Als Siemens approved partner biedt Fluxer talloze oplossingen voor debiet-, druk-, niveau- en temperatuurmetingen. In functie van de toepassing adviseert de firma de best mogelijke oplossing met de gewenste nauwkeurigheid, materialen, communicatie en certificaten. De meetinstrumenten van Siemens vormen de basis van het gamma aan meet- en regeltechniek bij Fluxer. 

Dicht bij de klanten

Siemens staat bekend als een fabrikant die heel sterk in de markt aanwezig is. Het uitgebreid partnernetwerk speelt daarbij een belangrijke rol. Fluxer is een van de approved partners in procesinstrumentatie. 

“De elektro-pneumatische SIPART positioner was een van de eerste producten die we mee in de markt gezet hebben. Vandaag is ons Siemens-gamma zeer uitgebreid. Dankzij ons staat de fabrikant heel dicht bij de eindklant. We spelen kort op de bal met advies, producten en service”, vertelt Jeroen Vandecasteele, sales engineer process valves & instrumentation bij Fluxer. “Deze samenwerking is echter een win-winsituatie voor iedereen, want zo kunnen we een ruimer aanbod en de beste service garanderen. We werken autonoom. Bij grotere projecten kunnen we echter rekenen op professioneel advies en technische ondersteuning van de Siemens-productspecialisten.”

Door het modulaire design van de FMT020 transmitter is het zeer eenvoudig om bestaande MAGFLOW-debietmetingen te retrofitten.

Gecertificeerde partner

Siemens approved partner wordt men niet zomaar. Elk bedrijf moet aan een aantal eisen voldoen en vooral ook complementair zijn met de fabrikant. “Een team van Fluxer-specialisten volgde een intensieve opleiding in Karlsruhe. Zo bouwden ze dezelfde competentie op als onze mensen. Elke drie jaar volgt een training om de kennis up-to-date te houden en nieuwe mensen op te leiden,” zegt Pascal Sterkendries, business unit manager bij Siemens. “Hun ondersteuning is heel belangrijk voor onze groei. Dankzij de partners is in tien jaar tijd een enorme evolutie gebeurd, waardoor het marktaandeel procesinstrumentatie van Siemens stelselmatig groeit. Bovendien stellen we vast dat de eigen kennis in bedrijven afneemt en dan zijn partners als Fluxer van goudwaarde.”

Stand op Indumation

Siemens heeft een eigen stand met heel wat innovatieve oplossingen op Indumation, maar producten op het vlak van regeltechniek en procesinstrumentatie zijn ook op de stand van Fluxer te zien, met name op een skid waarop verschillende meetinstrumenten geïntegreerd staan. “Daarnaast geven we graag ook een woordje uitleg over nieuwe releases in het gamma. Denk maar aan de FMT020 transmitter voor elektromagnetische debietmetingen, zoals de SITRANS F M MAG 5100 W sensor voor uiteenlopende water- of slibtoepassingen. Dit is een nieuwe digitale transmitter met bijkomende communicatiemogelijkheden, interne soft zelf-verificatie en een vernieuwd display”, licht Jeroen Vandecasteele toe. Pascal Sterkendries vult aan: “Ook bestaande MAGFLOW-metingen kan men heel eenvoudig met deze FMT020 retrofitten, waardoor men bij deze installaties eveneens van die voordelen kan genieten. En dat is slechts één van de vele innovaties.” 

FLUXER – Stand 131

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.