Ontdek hoe u het best kan digitaliseren - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Ontdek hoe u het best kan digitaliseren

Ontdek hoe u het best kan digitaliseren

De ideale evenwichtsoefening tussen een congres en een beurs. Zo kan je ABISS misschien nog het beste omschrijven. Op die netwerksummit worden bezoekers getrakteerd op inhoud van de bovenste plank. Geen commerciële praatjes, maar praktische handvaten die leiden tot inzichten. Nieuwe ontwikkelingen in digitalisering? Beste practices in digitale roadmaps van andere bedrijven? Het passeert allemaal de revue en bezoekers kunnen op de beursvloer de geleerde lessen meteen koppelen aan de juiste partner(s). Een formule die aanslaat, want ABISS stevent af op een recordeditie op 6 oktober in Kortrijk Xpo.

Met de coronaperikelen eindelijk wat meer op de achtergrond, sluit ABISS weer aan bij de groeicurve van 2019. Organisator IndustrialFairs denkt rond de kaap van 90 exposanten te stranden en verhuist de beurs naar hal 3 van Kortrijk Xpo. Logisch, zult u denken, want digitalisering staat volop in de kijker. Zeker, maar op elke beurs tonen bedrijven vandaag wel de softwareoplossingen die ze in petto hebben voor hun klanten. Wat het event echt onderscheidt van klassieke beurzen zoals Indumation, is de focus op de inhoud. 

“Daar gaat het gros van onze inspanningen dan ook naartoe”, zegt Sven Mollie, exhibition & content manager voor ABISS. “Je hebt de experten uit kennisinstellingen, die vertellen over de laatste nieuwe ontwikkelingen, maar vooral ook bedrijven die hun ervaringen komen delen. Die vertellen over de uitdagingen die ze al zijn tegengekomen en de volgende stappen die ze willen zetten in hun digitale transitie. Die input is van goudwaarde voor elke bezoeker.” Het volledige programma was bij het ter perse gaan van het magazine nog niet bekend, maar staat op de website van de beurs.

Vertaalslag van theorie en praktijk

Wie de bezoekers met al die inspiratie van de Expert Classes dan kan helpen om zelf een digitaliseringstraject op het getouw te zetten? Ook daarvoor hoeven ze op ABISS niet ver te zoeken. 

“De exposanten op de beursvloer helpen hen de vertaalslag te maken van alles wat ze gehoord hebben in de Expert Classes naar hun eigen project en hun eigen digitale vraagstukken. Dat is echt de kracht van ABISS: de combinatie van theorie en praktijk”, beklemtoont Karl D’Haveloose, managing director IndustrialFairs. 

Ook op dat vlak waakt de organisatie over de inhoud. “Net om ons naast andere automatiseringsbeurzen te profileren. Elke fabrikant uit deze wereld beschikt vandaag wel over eigen apps, cloudoplossingen of platformen. Daarvoor hoeven ze niet naar ABISS te komen. Wel voor toepassingen die ook openstaan voor andere hardware. Waar de focus echt op digitalisering van processen ligt. Dat is de speeltuin van ABISS.” 

Voor een duidelijk overzicht zijn de beursvloer en de Expert Classes net als in de voorbije edities opgedeeld in drie thema’s: Industry of Things, Intelligence of Things en Security of Things.  

Van inspiratie naar connectie

Een tweede speerpunt van de beurs is uiteraard het netwerken. “Daarom houden we de oppervlakte voor exposanten bewust beperkt. Het show- en demogehalte ligt hier lager, de inhoud staat centraal. Bezoekers krijgen alle ruimte om inspiratie te vinden voor de digitale uitdagingen waar ze voor staan. Maar we zien dat ook onze exposanten aan het netwerken slaan. Er zijn al verschillende projecten gerealiseerd met oplossingen die zijn uitgewerkt door verschillende partners samen die elkaar hier vonden op onze beursvloer. Daar zijn we toch trots op. Daarom willen we alles in één compacte ruimte kunnen blijven aanbieden: het netwerken, de catering, het congres en de beurs. Die combinatie zorgt voor een ijzersterke wisselwerking”, besluiten D’Haveloose en Mollie. 

Praktische info

  • Waar? Kortrijk Xpo
  • Wanneer? Donderdag 6 oktober
  • Openingsuren? Van 9 tot 17 uur
  • Meer info? www.abissummit.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.