Procesinstrumentatie, tot uw dienst - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Procesinstrumentatie, tot uw dienst
De locatie in Mechelen, sinds 2021, in het voormalige UGC cinemacomplex biedt ook alle mogelijkheden om net dat tikkeltje extra te doen voor klanten.

Procesinstrumentatie, tot uw dienst

Sinds 2019 waait er een nieuwe wind binnen KROHNE Belgium. Een nieuw gebouw, een nieuw team, een sterkere serviceafdeling legden het fundament voor dit succes. “Een verhaal van teamspirit”, beklemtoont commercial director KROHNE Belgium Ludo Van Eeckhoudt. “We hebben een prachtig portfolio: onze flowtechnologie is wereldtop. Door de juiste mensen aan boord te nemen, zijn we daarenboven een zelfsturend team geworden, dat klanten kan ondersteunen van a tot z. Want dat is en blijft onze belangrijkste taak.”

Dat KROHNE een familiebedrijf is, blijkt uit de focus die gelegd wordt op service. “In alle geledingen staat service voorop”, vertelt technisch verkoper Wim Lintermans. “Van het management tot en met de productmanagers. Dankzij het rechtstreekse contact met onze productieafdelingen, kunnen we snel inspelen op eventuele uitdagingen van onze klanten.” 

Een tweede troef die KROHNE wat dat betreft te bieden heeft, is de nabijheid van de productielocaties. In Nederland worden de ultrasone en elektromagnetische debietmeters gebouwd. Het Verenigd Koninkrijk doet de Coriolis meters. In Duitsland zit alles verzameld rond druk, vortex, niveau en analyse, terwijl de nucleaire afdeling in Frankrijk onderdak heeft. “Alles op een boogscheut. Temperatuur zit dan weer in Zweden. Heeft een klant dringend een bepaald type sensor nodig, dan spring ik desnoods in mijn wagen. We zijn geen hard sellers, maar bouwen een samenwerking op en gaan tot het uiterste voor onze klanten.”

Wie interesse heeft, kan tijdens Indumation een webinar volgen om te ontdekken welke toegevoegde waarde FOCUS-1 kan brengen. Schrijf u in via de QR-code

Specialisten in flow

De locatie in Mechelen, sinds 2021, in het voormalige UGC cinemacomplex biedt ook alle mogelijkheden om net dat tikkeltje extra te doen voor klanten. De jaarlijkse KROHNE Academy bijvoorbeeld, die elk jaar een ander onderwerp in de kijker zet en er de nodige specialisten bij haalt om klanten grondig te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in procesinstrumentatie. Van Eeckhoudt: “Onze corebusiness, dat zijn flowmetingen. We hebben alle technologie in huis om dat voor elke toepassing, van de meest eenvoudige tot de meest complexe, op een betrouwbare manier te doen. Daarmee maken we echt het verschil op de markt.” Toepassingen die door de steeds strengere regelgeving, bijvoorbeeld in verband met mest of effluenten, de wind in de zeilen hebben. “We kijken steeds hoe we met onze producten tot oplossingen komen die voldoen aan alle normeringen.”

KROHNE heeft alle technologie in huis om flow­metingen voor elke toepassing, van de meest eenvoudige tot de meest complexe, op een betrouwbare manier uit te voeren.

Oplossing voor remote controle van debietmeters

Een mooi voorbeeld van de innovatiekracht is een lokaal ontwikkelde oplossing die KROHNE ook meeneemt naar Indumation. “Een oplossing gebaseerd op internationale standaarden”, legt Van Eeckhoudt uit, “om remote te controleren in hoeverre debietmeters nog binnen hun specificaties werken.” 

De basis is het HART protocol en HART IP signaal waarmee de KROHNE servicemensen, mits toestemming van de klant, een veilige verbinding kunnen maken met instrumenten die waar ook in het veld staan opgesteld. Zonder PLC, zonder gebruik te maken van het netwerk van de klant. “Een ontwikkeling die er kwam op vraag van klanten. De nieuwe richtlijn rond effluenten verplicht hen immers sinds 2019 om debietmeters jaarlijks te verifiëren. Met onze remote commissioning verification gateway kunnen ze heel wat tijd en kosten uitsparen en verlagen ze bovendien hun CO2-voetafdruk.”

Het KROHNE Belgium team.

Regelklep en debietmeter in één

Een andere recente ontwikkeling is ontsproten uit de samenwerking met Samson, de Duitse specialist in regelkleppen. In de joint venture  is het bedrijf FOCUS-ON tot stand gekomen en leggen ze hun expertise samen om tot een regelklep te komen met geïntegreerde debiet-, druk- en temperatuurmeting en DCS-sturing. “In plaats van nog een volledige regelkring te moeten bouwen, is alles dus in het FOCUS-1 toestel vervat. Dat levert besparingen op in de installatiekosten, maar het zijn vooral ook de uitgebreide diagnosemogelijkheden die erbovenop komen die klanten weten te appreciëren. Bovendien kan het toestel leren. Door voor en na de klep de druk te meten, kan deze verschildrukmeting de regeling overnemen mocht de ultrasone debietmeting niet meer werken. Hierdoor creëer je een identical twin en kun je verder werken tot aan de volgende geplande stop. Onze FOCUS-1 wordt eveneens gebouwd in onze fabriek in Nederland. Wie interesse heeft, kan tijdens Indumation een webinar volgen om te ontdekken welke toegevoegde waarde FOCUS-1 kan brengen.” 

KROHNE BELGIUM – Stand 606

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.