Robotgrijper op maat: de stap naar 100% automatisatie - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Robotgrijper op maat: de stap naar 100% automatisatie
grijpersysteem op een lineaire slede. Deze grijper manipuleert metalen onderdelen.

Robotgrijper op maat: de stap naar 100% automatisatie

Wat als de standaard robotgrijpers uw product niet kunnen handlen? Dan zien we in de praktijk dat veel bedrijven voor die ene stap in het proces de piste automatisatie meteen verlaten. Een gemiste kans. Want met een robotgrijper op maat hoeft u niet terug te vallen op een plan B.

Grijpen is vandaag veel meer dan een eenvoudige open-en-dichtbeweging van een hand. De complexiteit van veel toepassingen stelt specifieke eisen aan uw robotgrijper.

Robotgrijpers uitgerust met gestuurde magneten. Deze grijpers nemen metalen onderdelen op en plaatsen ze.

De robot zelf, hoe nauwkeurig en flexibel inzetbaar ook, is niet allesbepalend voor de nauwkeurigheid of flexibiliteit van de grijptaak. Met een eenvoudige robot kan met behulp van een intelligente en slim gekozen of ontworpen grijper – in combinatie met een goede sturing – een complexe taak verricht worden. Terwijl de beste robot in combinatie met de foute grijper kan resulteren in ongewenste performantie of zelfs falen van de manipulatie.

OP MAAT GEBOUWD

De toepassing is dus allesbepalend. Ze stelt specifieke eisen aan de grijper en robot.

Omdat steeds meer bedrijven flexibel assembleren, stijgt de nood aan zeer specifieke robotgrijpers. Alleen die specifieke grijpers zijn namelijk in staat om de steeds complexere stukken te manipuleren. Het standaardaanbod schiet in deze gevallen vaak tekort.

Multifunctionele robotgrijper. Manipuleert onder andere drukvaten met een gewicht met 250 kg.

In die gevallen kunnen wij met een op maat ontwikkelde en gemaakte robotgrijper toch een oplossing bieden. Een oplossing die het verschil maakt tussen een semi-geautomatiseerd en volledig geautomatiseerd proces. Een proces waar er toch manuele handelingen nodig zijn versus een proces waar alles automatisch loopt.

OP MAAT GEPROGRAMMEERD

Naast een op maat gemaakt mechanisch ontwerp, kunnen wij deze grijpers ook programmeren.

Zo kunnen we snelheid, positie en kracht volledig afstemmen op uw te assembleren onderdelen. En al die parameters terugkoppelen door datafeedback. Daarnaast hebben we bij sommige grijpers de mogelijkheid om de vingers of klauwen onafhankelijk aan te sturen in functie van uw proces.

Die combinatie van ontwikkeling en bouw op maat met programmeerbaarheid, resulteert in een zeer grote flexibiliteit naar:

  • Afmetingen en gewicht object
  • Grijpkracht
  • Controle van correcte plaatsing
  • Snelheid van dichtgaan van de vingers

ROBOTGRIJPER: 3 CASES

Hoe vertaalt die theorie zich naar de praktijk? We presenteren drie van onze custom realisaties voor klanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.