Robuuste sensoren voor kleinschalige procestechnologie - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Robuuste sensoren voor kleinschalige procestechnologie

Robuuste sensoren voor kleinschalige procestechnologie

Temperaturen detecteren door middel van direct mediacontact | Balluff breidt het programma temperatuursensoren met mediacontact, zoals wordt toegepast in hydraulische aggregaten, uit. Nieuw zijn een temperatuursensor met display, een temperatuurtransmitter en een PT1000 sensor. Het type zonder display is bijzonder compact en trillingsbestendig, terwijl de typen met een draaibaar en goed afleesbaar display veel bedieningsgemak en flexibele installatie bieden.

Afhankelijk van de uitvoering leveren de BFT sensoren PNP schakeluitgangen, analoge signalen 0….10V /4….20mA, of ze werken als PT1000 sensor. Ze zijn eenvoudig te installeren door middel van een standaard procesaansluiting met G- en NPT-schroefdraad. Voor de integratie is slechts een 4-polige M12 stekker op de sensor nodig.

 Het continu monitoren van procesmedia op machines en installaties draagt in hoge mate bij aan de procesveiligheid. Waarden die moeten worden gehandhaafd zijn druk, niveau en temperatuur. Wanneer bijvoorbeeld in een hydraulisch systeem de temperatuur van de hydraulische vloeistof bewaakt moet worden, kan dit betrouwbaar worden gedaan met behulp van onze BFT temperatuursensoren met mediacontact. Het bewaken van de temperatuur in het hydraulische circuit garandeert een correcte vloeistofviscositeit en daarmee de beste prestaties van een machine. Kritische procescondities, zoals een temperatuurlimiet, kunnen direct via de schakeluitgang worden geregeld. Een analoge uitgang zorgt voor continue meetresultaten. De BFT temperatuursensoren onderscheiden zich ook als het gaat om de bewaking van koelwater, smeermiddelen en perslucht, waardoor ze ideaal zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.