NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Seminar pH & Geleidbaarheid

Seminar pH & Geleidbaarheid

De ELSCOLAB technische seminars zijn alom bekend. Ze zijn informatief, praktisch en vooral interactief. Dit past in hun missie om jou als professional te informeren over de actuele trends en mogelijkheden. Ontdek alvast het seminar ‘pH en geleidbaarheid’, dat gepland staat op dinsdag 28 mei 2024.

Wat kan je verwachten?

Een interactieve opleiding waar we aan de hand van jouw vragen en opmerkingen in de theorie duiken van de meest gebruikte inline analysetechnieken, pH en geleidbaarheid. Je mag ook zelf aan de slag met onze live opstellingen om te ondervinden wat de impact is van handelingen of instellingen op de meting.

Over pH meten valt heel veel te vertellen. En dat gaan we ook doen. Je leert hoe een glaselektrode nu eigenlijk werkt, waarom een elektrode niet droog mag zijn (en of dat erg is) en we onthullen de geheimen van temperatuurcompensatie. We hebben het verder over hoe je een elektrode best reinigt en wat de gevolgen zijn als je het verkeerd doet. Uiteraard gaat het ook over kalibratie en de fouten die je kan maken. Ten slotte krijg je tips over hoe je best een meetopstelling installeert en wat de voordelen zijn van digitalisatie.

Geleidbaarheidsmeting is wellicht één van de oudste een simpelste analytische inline metingen. Toch loopt het regelmatig mis! Daarom leer je wat het belang is van celconstante, temperatuurcoëfficiënt en referentietemperatuur. Maar vooral hoe die drie samen de juistheid van je meting bepalen. Natuurlijk beginnen we bij het begin met de basis van de meettechniek en de opbouw van de verschillende sensoren. Wist je trouwens dat de afstand van de wand tot de sensor een belangrijke rol speelt?

Dit en nog veel meer ontdek je tijdens dit seminar.

Bovendien kan je je vraag over pH of geleidbaarheid ook stellen bij inschrijving zodat er hier een antwoord op komt tijdens het seminar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.