NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Slimme mechatronica: zo eenvoudig is het!

Slimme mechatronica: zo eenvoudig is het!

Het bouwen van lineaire bewegingssystemen kan een langdurig en duur proces zijn. Het is tijd om dit te veranderen. Dan is er Smart MechatroniX!

Voelt u zich soms net Sisyphus die steeds weer dezelfde lastige taak moet uitvoeren? Wie zich bezighoudt met het dimensioneren, configureren, programmeren of in bedrijf stellen van subsystemen voor assemblage- of handlingprocessen, weet precies wat we bedoelen. Maar dat behoort voortaan tot het verleden!

Een ecosysteem voor slimme mechatronica

Bosch Rexroth heeft de cyclus van procesaanpassingen, tijdsgebrek, hoge programmeerkosten en verliezen door interface-incompatibiliteit doorbroken. Hoe? Met een ecosysteem voor mechatronische oplossingen en subsystemen, kortom: Smart MechatroniX. De eerste twee systemen (de Smart Function Kit Pressing en de Smart Function Kit Handling) brengen een revolutie teweeg op het vlak van engineering en inbedrijfstelling van typische toepassingen voor persen, verbinden en handling. Deze fabrieksautomatiseringstaken kunnen voortaan snel en eenvoudig worden uitgevoerd, zonder complexe machinebouw, tijdrovende zoekopdrachten in catalogi, foutgevoelige mediastoringen en dure programmering.

Een complete, vooraf geassembleerde meerassige robot van Bosch Rexroth: de Smart Function Kit voor handlingtaken.

Selecteren, configureren, online gaan

Een andere reden waarom dit nieuwe ecosysteem zo innovatief is, is het feit dat het bestaat uit op maat gemaakte, gestandaardiseerde modules en componenten die snel tot slimme subsystemen kunnen worden samengevoegd. U hoeft enkel online het basistype te selecteren, aan te passen, te configureren, te bestellen en met behulp van de nodige software in bedrijf te stellen. Zo kunnen componenten van topkwaliteit worden gebruikt om slimme mechatronica-oplossingen voor de Fabriek van de Toekomst te creëren. En dat met minimaal gebruik van middelen.

Inpluggen en produceren dankzij vooraf geïnstalleerde software: Dankzij kant-en-klare functionele modules kan de Smart Function Kit voor pers- en verbindingstoepassingen snel in bedrijf worden gesteld en in overkoepelende besturingssystemen worden geïntegreerd.

Alles past naadloos bij en in elkaar

Of het nu gaat om een handlingrobot bestaande uit lineaire assen of een elektromechanische pers-oplossing: de online-configurator biedt gebruikers precies de juiste motoren, servoaandrijvingen, mechanica en besturingssystemen. Het “hart” van het subsysteem, een stuk vooraf geïnstalleerde besturingssoftware, begeleidt de gebruikers intuïtief door het inbedrijfstellingsproces. Dankzij visuele programmering is het niet langer nodig om coderegels in te voeren. De parameters voor de controllers van de aandrijving worden automatisch ingesteld zodra deze worden aangesloten. Bij de Smart Function Kit voor handling kan de software zelfs naar de lineaire assen verwijzen.

Het Smart Function Kit-ecosysteem: vooraf afgestemde systeemoplossingen bestaande uit mechatronica, aandrijf- en besturingstechnologie en software kunnen dankzij compatibele eindeffectors en open interfaces in tal van verschillende toepassingen worden gebruikt.

Klaar met programmeren

Gebruikers bepalen met behulp van kant-en-klare functionele modules wat het subsysteem binnen de machine of lijn moet doen. Deze modules selecteert u eenvoudig in een bibliotheek, via drag&drop plaatst u ze in de juiste volgorde en u stelt de juiste parameters in. Met plug-and-produce voldoet Bosch Rexroth aan een belangrijke eis als het gaat om moderne fabrieksautomatisering. En ook de integratie in overkoepelende systemen en uitgebreidere IoT-omgevingen verloopt makkelijk dankzij open interfaces en kant-en-klare functionele modules. Een overzicht van de belangrijkste eigenschappen en voordelen:

  1. Eenvoudig selecteren, dimensioneren, configureren en bestellen van producten via e-tools. Hiermee bespaart u tijd, geld en gedoe. Alles past perfect bij elkaar.
  2. Plug and produce: Wizard voor inbedrijfstelling, automatische parameterinstelling van de aandrijving en asreferentie zorgen voor een snellere marktintroductietijd en ROI.
  3. Zero programming: Intuïtieve grafische gebruikersbegeleiding maakt procesconfiguratie eenvoudiger en vereist geen dure expertise.
  4. Open interfaces maken de subsystemen IoT-compatibel en zorgen ervoor dat ze snel in overkoepelende besturings- en IT-systemen kunnen worden geïntegreerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.