NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Aandrijftechnologie: een niveau hoger spelen
Dankzij meer dan 75 jaar ervaring in aandrijftechniek kent Lenze de uitdagingen van de markt door en door en biedt het nu met de meerassige servoregelaar i750 een krachtige oplossing.

Aandrijftechnologie: een niveau hoger spelen

Krachtige aandrijfoplossingen zijn cruciaal voor efficiënte en geautomatiseerde productieprocessen. Om de machines van morgen optimaal uit te rusten voor veeleisende bewegingstaken, breidt Lenze zijn portfolio uit met een nieuwe servoregelaar: de i750 voor kastinbouw bij motion control toepassingen lost in combinatie met een moderne Lenz-besturing bijna alle automatiseringstaken voor dynamische meerassige toepassingen op.

In het tijdperk van batchgrootte één en de steeds toenemende concurrentiedruk ligt de lat voor aandrijftechnologie hoger dan ooit: snelle reactietijden, absolute bewegingsnauwkeurigheid, intelligente algoritmen en maximale productiviteit zijn basisvereisten geworden in machineautomatisering. Dankzij meer dan 75 jaar ervaring in aandrijftechniek kent Lenze deze uitdagingen door en door en biedt nu met de meerassige servoregelaar i750 een krachtige oplossing. Björn Maltzahn, productmanager Motion Control bij Lenze, legt uit: “De i750 kan complexe toepassingen aan en biedt machinebouwers nieuwe ontwerpmogelijkheden voor toekomstbestendige oplossingen.”

Naast efficiëntie en precisie onderscheidt de nieuwe servoregelaar zich vooral door zijn eenvoudige integratie in de besturingssystemen van Lenze.

Automatisering op het hoogste niveau

De servoregelaar heeft een uitstekende precisie en dynamiek. Dankzij de excellente besturingsprestaties kunnen operators de cyclussnelheden van hun machines met wel 20% verhogen. In combinatie met een Lenze besturing maakt de auto-tuning functie de inbedrijfstelling veel eenvoudiger en verbetert ze de efficiëntie van de machine. 

De i750 productreeks bestaat uit voedingsmodules en enkele en dubbele assen, die in een gelijkstroomnetwerk werken. De belangrijkste kenmerken zijn een smalle breedte en uitgebreide geïntegreerde veiligheidstechnologie. De units zijn universeel inzetbaar in het vermogensbereik van 1,1 tot 15 kW voor enkele assen, en van 1,1 tot 7,5 kW voor dubbele assen. Tussen 22 en 110 kW fungeert de i950 servoregelaar voor kastinbouw als vermogensuitbreiding.

Onverslaanbaar pakket

Naast efficiëntie en precisie onderscheidt de nieuwe servoregelaar zich vooral door zijn eenvoudige integratie in de besturingssystemen van Lenze. Maltzahn: “De i750 biedt alle voordelen van een open EtherCAT CiA402-interface en wordt gebruikt in centraal aangestuurde
systeemarchitecturen. Zijn volledige potentieel wordt duidelijk in combinatie met de Lenze besturingen, waardoor het een onmisbaar element wordt in geavanceerde automatiseringssystemen. Gebruikers profiteren van zowel maximale nauwkeurigheid als hogere verwerkingscapaciteit.” 

Voorgedefinieerde en geteste softwaremodules in de Lenze FAST Application Software Toolbox verkorten de ontwikkelings- en inbedrijfstellingstijden aanzienlijk dankzij de productfilosofie van ‘parametreren in plaats van programmeren’.

Dankzij de uitstekende besturingsprestaties kunnen operators de cyclussnelheden van hun machines met wel 20% verhogen.

Overal één-kabel-technologie

De i750 servoregelaar serie ondersteunt de werking van motoren over het hele vermogensbereik met behulp van één-kabel-technologie (OCT). Maltzahn beschouwt dit als een cruciaal voordeel: “De één-kabel-technologie bespaart gebruikers meer dan de helft van de installatie-inspanning en kostbare ruimte in hun schakelkasten.” De één-kabel-technologie is mogelijk dankzij het open motorterugmeldingsprotocol HIPERFACE DSL®. Tot de motoren en motorreductoren van Lenze die gebruikmaken van de één-kabel-technologie behoren de motorseries MCS en m850, die zijn uitgerust met HIPERFACE DSL® encoders met hoge resolutie. De i750 servoregelaar biedt zo een compleet aandrijfsysteem voor hoogdynamische toepassingen.

Veilige keuze voor de toekomst

Het ontwikkelingsteam heeft ook veel aandacht besteed aan de nieuwe functionele veilig­heid van de servoregelaar. De geïntegreerde veiligheidsfuncties dekken een breed scala aan veiligheidsgerelateerde machinetoepassingen. Hierdoor voldoet het apparaat aan veiligheidseisen tot SIL 3 (Safety Integrity Level) en PL e (Performance Level). Nog meer opties voor het beveiligen van machinefuncties worden geboden door uitgebreide veiligheidsfuncties, zoals een veilig begrensde snelheid (SLS), een veilige richting (SDI) en een veilig begrensde positie (SLP). Maltzahn vat de voordelen samen: “Of het nu gaat om veiligheid, precisie of prestaties, onze nieuwe servoregelaar en het bijbehorende productportfolio bieden machinebouwers en machineoperatoren alle hulpmiddelen die ze nodig hebben om aan alle eisen voor aandrijftechnologie te voldoen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.