Sneak preview van het Eplan Platform 2022 - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Sneak preview van het Eplan Platform 2022

Sneak preview van het Eplan Platform 2022

Het nieuwe Eplan Platform bevat onder meer een volledig nieuwe gebruikersinterface met ribbontechniek en donkere modus. Daarmee sluit Eplan aan bij de huidige softwaretrends en zorgt het voor nog meer gebruiksgemak. Verder zorgen de nieuwe 2D grafische module en het centrale apparaatbeheer voor optimale prestaties. En nog een praktisch pluspunt: de cloudservice Eplan eManage levert een verregaande integratie met onze met ‘on-premise’ en cloud engineeringsoplossingen. Tot slot maakt de overstap naar het nieuwe abonnementsmodel het gebruik van de software nog flexibeler.


Het nieuwe Eplan Platform 2022 heeft een volledig nieuwe gebruikersinterface.
De praktische multifunctionele werkbalk met moderne ribbontechniek past zich flexibel aan de toepassing
aan.

Een van de highlights van het Eplan Platform 2022 is een volledig nieuwe gebruikersinterface die het algehele gebruiksgemak aanzienlijk verbetert. De nadruk ligt hierbij op eenvoud en overzichtelijkheid. Daarnaast is het nieuwe platform zowel op visueel als functioneel gebied beter georiënteerd op apps voor mobiele apparaten en tal van desktopapplicaties. Via variabele tabbladen krijgen gebruikers direct toegang tot belangrijke en veelgebruikte functies. De praktische multifunctionele werkbalk met moderne ribbontechniek past zich flexibel aan de toepassing aan, bijvoorbeeld bij het wisselen tussen 2D en 3D.

Verder combineert het nieuwe Eplan Platform ook verschillende menu’s en werkbalken in één, waardoor het dagelijkse werk voor ervaren gebruikers eenvoudiger wordt en ook een efficiënte (her)introductie in de software mogelijk wordt. Verder heeft Eplan de gebruikersinterface voor zowel 2D- als 3D-engineering volledig opnieuw ontworpen. Het eindresultaat is een moderne applicatie met een optimale uitstraling, niet in de laatste plaats dankzij de aanwezigheid van een donkere en lichte modus.

Topprestaties, zelfs voor grote projecten

Een volledig nieuwe grafische module op het 2D-niveau zorgt voor nog betere prestaties, zelfs bij grote projecten. De verwerking is veel sneller, met name bij het importeren van DXF- of DWG-bestanden. Het nieuwe centrale apparaatbeheer zorgt daarbij voor hogere prestaties en biedt bovendien meer flexibiliteit bij het converteren van apparaatgegevens door objectgeoriënteerd databeheer. Met het geïntegreerde variantenbeheer kunnen gebruikers alle apparaateigenschappen opslaan bij de bijbehorende variant. Hierdoor kunnen verschillende macro’s snel aan verschillende apparaten worden toegewezen – en kunnen externe apparaatgegevens snel worden verwerkt, zelfs in combinatie met Excel.

Goed overzicht op projectniveau

Met de nieuwe Backstage view kunnen gebruikers alle aspecten van een Eplan Project bewerken vanaf een centrale locatie – het gaat daarbij bijvoorbeeld over het openen en creëren van projecten, het importeren van DWG-bestanden en het exporteren van PLC- of productiedata. Ook nieuw is de mogelijkheid om een lijst van meest recent bekeken projecten te raadplegen, naast de logische organisatie van alle projectgerelateerde acties. Bovendien zijn in het nieuw geïntegreerde invoegcentrum alle functies verzameld voor het invoegen van symbolen, macro’s en apparaten, inclusief een grafische preview – alles wat nodig is voor het efficiënt maken van schema’s. Frequent gebruikte componenten kunnen als favorieten worden gemarkeerd en worden getagd voor individuele workflows.

Eplan eManage combineert Platform met de cloud

Het nieuwe Eplan Platform 2022, dat deze zomer wordt gelanceerd onder het motto “It’s in your hands”, bevat nog veel meer innovaties. Een daarvan is de directe koppeling van ‘on premise’ met de cloud. Met Eplan eManage kunnen projecten van het Eplan Platform nu direct naar de cloudomgeving worden geüpload en van daaruit worden gedeeld en gemanaged. De gratis versie is sinds medio maart beschikbaar.

Meer informatie vindt u op: www.eplan-software.com/inyourhands.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.