NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Snellere toegang tot apparaatgegevens
Bij het zoeken naar een onderdeel in Eplan eStock toont het systeem mogelijke treffers in het Eplan Data Portal.

Snellere toegang tot apparaatgegevens

Eplan eStock biedt bedrijven toegang tot gecentraliseerd apparaatbeheer in de Eplan Cloud. Het vereenvoudigt samenwerking en verkort coördinatietijden en mediaonderbrekingen. Werken met eStock is bovendien eenvoudiger geworden binnen het Eplan Platform 2024, wat er op neerkomt dat gebruikers automatisch en snel toegang krijgen tot het complete aanbod van meer dan 1,5 miljoen apparaat-datasets in het Eplan Data Portal. Een ander voordeel is dat alle data – van het interne apparaatbeheersysteem van een bedrijf of van het Data Portal – samen kunnen worden bewerkt en opgeslagen via gebruikersrechtenbeheer.

Met Eplan eStock – het cloudgebaseerde apparaatbeheersysteem op het Eplan Platform – kunnen gebruikers apparaatgegevens rechtstreeks in een browser beheren en onderhouden, inclusief voltages, stromen, data sheets en componentbeschrijvingen. Ze hebben al toegang tot de daar opgeslagen data sinds versie 2023. Dit alles maakt samenwerking eenvoudiger en vermindert coördinatietijden en mediawijzigingen. De gegevens zijn daardoor consistenter en van hogere kwaliteit – het is immers niet nodig om data meerdere keren in te voeren. Dit komt ook terug in de kwaliteit van het project, waarbij rekening wordt gehouden met alle vereiste normen.

Nieuw: Eplan Data Portal integratie

Er zijn inmiddels enkele cruciale innovaties toegevoegd: apparaten kunnen nu vanuit het Eplan Data Portal worden geïmporteerd in eStock. Wanneer gebruikers de eerste toetsaanslagen voor de invoer maken, zien ze direct alle apparaten in hun eigen database naast alle relevante apparaten voor de zoekopdracht in het Eplan Data Portal. Vervolgens kunnen gebruikers in hetzelfde venster het gewenste apparaat openen en, als dat nog niet is gebeurd, importeren met één of twee muisklikken. Als items van het Data Portal worden overgebracht naar Eplan eStock, wordt door de software in eerste instantie een conceptversie gemaakt, wat betekent dat eerder goedgekeurde apparaatgegevens niet automatisch worden ‘overschreven’, maar dat opslaan ervan actief moet worden bevestigd, ofwel geaccepteerd, door de gebruiker. Gebruikers kunnen dus gegevens toevoegen en/of wijzigingen aanbrengen in de conceptversie voordat ze deze goedkeuren en het apparaat daadwerkelijk gebruiken in een project.

Als een apparaat wordt geopend in het Eplan Data Portal, kan het met slechts één of twee muisklikken worden geïmporteerd in eStock.

Eplan Platform 2024 – snellere toegang tot dataEen ander praktisch voordeel is dat gebruikers dankzij de nieuwe directe integratie met het Eplan Data Portal toegang krijgen tot meer dan 1,5 miljoen apparaat-datasets in eStock. Fabrikanten van onderdelen, die betrokken zijn bij het Data Portal, uploaden voortdurend nieuwe en/of bijgewerkte data waardoor het bestand met apparaatgegevens voortdurend groeit. De ontwikkelaars van Eplan hebben daarom extra aandacht besteed aan de efficiëntie bij het gebruik van data uit de cloud en ervoor gezorgd dat het systeem alleen gegevenswijzigingen downloadt naar een lokale computer uitgaand van de laatste keer dat eStock werd geopend. Hierdoor wordt de gegevenstoegang aanzienlijk versneld. Er is nog een andere verbetering die gebruikers voordeel biedt. In het Eplan Platform 2024 kan namelijk snel en eenvoudig worden gewisseld tussen de bron van een lokale database en een eStock-verzameling in de Eplan Cloud. Ook dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing en meer gebruiksgemak voor gebruikers.

Betere afdeling-overschrijdende samenwerking

Eplan eStock, het gecentraliseerde systeem voor apparaatgegevensbeheer in de cloud, vereenvoudigt samenwerking. Datasoevereiniteit is altijd een verantwoordelijkheid van het bedrijf of de gebruiker, die zelf de kwaliteit en het niveau van toegang bepalen. Normen kunnen eenvoudig en uitgebreid worden geïmplementeerd via rechtenbeheer. Toegang tot het gecentraliseerde apparaatbeheer in de cloud is zonder extra kosten beschikbaar voor Eplan gebruikers met een abonnementslicentie voor het Eplan Platform 2023.

Ga voor meer informatie naar: www.eplan-software.com/solutions/eplan-estock/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.