Technische innovatie in meng- en roerprocessen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Technische innovatie in meng- en roerprocessen

Technische innovatie in meng- en roerprocessen

NORD MAXXDRIVE® industriële reductoren zijn een uitstekende keuze voor toepassing in grote mengers. Met de SAFOMI adapter presenteert NORD een technische innovatie in dit toepassingsgebied: een motorlantaarn met een geïntegreerd olie-expansievat, waarmee de bedrijfszekerheid wordt vergroot en minder slijtagegevoelige onderdelen nodig zijn. MAXXDRIVE® industriële reductoren maken al meer dan tien jaar deel uit van het NORD productgamma en hebben zich wereldwijd in talloze toepassingen bewezen. Ze bieden hoge uitgaande koppels van 15 tot 250 kNm en zorgen voor een soepele werking, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

NORD MAXXDRIVE® industriële reductoren garanderen een betrouwbare werking in industrieën die gebruik maken van meng- en roerprocessen, zelfs onder extreme omstandigheden. Het FEM geoptimaliseerde en compacte ontwerp maakt werken onder zware externe belastingen mogelijk. Het omvangrijke MAXXDRIVE® modulaire systeem biedt vele mogelijkheden voor oplossingen op maat. Voor roerwerktoepassingen kunnen de MAXXDRIVE® industriële reductoren worden uitgerust met een SAFOMI IEC-adapter. SAFOMI is de afkorting voor Sealless Adapter For Mixers. Deze speciale IEC-adapter combineert de functies van een standaard IEC adapter en een olie-expansievat in één component. SAFOMI is leverbaar voor parallelle reductoren in de bouwgrootten 7 tot 11, d.w.z. voor maximale uitgaande koppels van 25 tot 75 kNm. De compacte combinatie van de MAXXDRIVE® industriële reductoren, de SAFOMI IE adapter en de aandrijfmotor is voor meng- en roerwerktoepassingen de beste keuze om het aantal slijtagegevoelige onderdelen en componenten te verminderen.

Minder inspanningen, grotere operationele betrouwbaarheid

De SAFOMI IEC adapter heeft een compact en eenvoudig ontwerp en is voorzien van een geïntegreerd olie-expansievolume. Olietanks en -slangen en de aan lekkage en slijtage onderhevige radiale asafdichting tussen de reductor en de IEC cilinder zijn niet meer nodig. De combinatie van parallelle reductor en SAFOMI-IEC adapter wordt standaard alleen in inbouwpositie M5 gemonteerd, d.w.z. met een neerwaartse uitgaande as. De overstap van de standaard IEC-adapter op de roerwerkaandrijving naar een SAFOMI-IEC adapter verhoogt de bedrijfszekerheid en verlaagt de onderhoudskosten. Het oliepeil en het benodigde olievolume zijn lager en dankzij minder componenten is bovendien de inbouwruimte kleiner.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.