NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Temperatuursondes met verschillende kabellengtes kunnen vanaf nu gepaard worden

Temperatuursondes met verschillende kabellengtes kunnen vanaf nu gepaard worden

In warmtemeters voor verwarmingssystemen worden voor een symmetrische installatie in de meeste gevallen twee gepaarde temperatuursensoren gebruikt. Om te voldoen aan de wettelijke voorschriften moesten die sensoren tot nu toe een identieke kabellengte hebben. JUMO, wereldmarktleider op het gebied van temperatuursensoren voor warmtemeters, zorgt voor een première en maakt het mogelijk om ook temperatuursondes met verschillende kabellengtes te paren.

Met de productie van enkele miljoenen temperatuursensoren per jaar is JUMO één van de grootste leveranciers wereldwijd. Deze sensoren voor warmtemeters worden toegepast in verwarmingsinstallaties en moeten extreem nauwkeurig en betrouwbaar zijn. “Vanuit onze cleanrooms worden de temperatuursensoren met geautomatiseerde precisie vervaardigd, zodat we stabiliteit op lange termijn kunnen garanderen. Alhoewel het vaak om massaproductie gaat, voldoen onze producten toch steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen”, zegt Philippe Leyens, production manager Temperature Probes. “We blijven ook continu investeren in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, bijvoorbeeld een innovatieve technologie waarbij vanaf nu temperatuursondes met verschillende kabellengtes gepaard kunnen worden.”

Temperatuursensorparen met verschillende kabellengtes

Tot nu toe moesten sensoren altijd een identieke kabellengte hebben om aan de strenge vereisten te voldoen. JUMO ontwikkelde een methode waarbij temperatuursondes met verschillende kabellengtes nu ook gepaard kunnen worden. Het verschil in kabellengte veroorzaakt een verschil in elektrische weerstand aan het einde van de sensor. Dat verschil kan wel berekend worden en aan de klant doorgegeven via typebladen of de 2D-streepjescode op het etiket, die karakteristieke lijnparameters, sondegegevens, goedkeuringen en zelfs klantspecifieke teksten omvat. “Met behulp van deze nieuwe methode zijn met één temperatuursensor verschillende soorten hulzen, kabelkleuren en markeringen mogelijk. Ze zijn beschikbaar voor alle OEM-versies van het huidige ontwerptype, die het typekeuringscertificaat hebben”, licht Leyens toe. “Deze temperatuursensorparen moeten echter wel op de rekenunit aangesloten blijven en mogen niet vervangen worden. Wie de warmtemeter voor commerciële doeleinden gebruikt, moet de conformiteit van de meter of de sub­apparatuur bevestigen, maar kan daarvoor gewoon naar ons certificaat verwijzen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.