NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Top 100 Innovation Champions – WERMA opnieuw bekroond in de prestigieuze prijsuitreiking

Top 100 Innovation Champions – WERMA opnieuw bekroond in de prestigieuze prijsuitreiking

Voor de vijfde keer is WERMA, fabrikant van signaaltechnologie, bekroond met een plaats in de top 100 van innovators

Een innovatieve KMO zoals WERMA Signaltechnik, gevestigd in Rietheim-Weilheim in Duitsland, is niet bang om nieuwe uitdagingen aan te pakken en ziet verandering juist als een geweldige kans. Op deze manier is het bedrijf voor de 5e keer geëerd in de 27e notering van top Innovators. Door de uitgekiende selectieprocedure is het bedrijf in de categorie ‘C – bedrijven met meer dan 200 medewerkers – innovatieve processen en organisatie’ geplaatst.

WERMA specialiseert zich in de ontwikkeling van optische en akoestische signaalproducten inclusief bijbehorende intelligente softwareoplossingen. Het innovatieproces van het in Zuid-Duitsland gevestigde bedrijf, concentreert zich op het “WERMA-ontwikkelingssysteem” dat bestaat uit initiële brainstorming gevolgd door project- en realisatiefasen.

De beginfase begint met het eenvoudige basisidee dat de doelgroep of klant bevat en het probleem dat moet worden opgelost. Om de creativiteit van teamleden te motiveren gebruikt het bedrijf de innovatietechniek ‘design thinking’. Werken in interdisciplinaire groepen is het doel om zo snel mogelijk een eerste prototype te bouwen. Elk jaar ontwikkelt deze topinnovator tussen de 10 en 15 van zulke eerste ideeën. Vervolgens worden de meest veelbelovende geselecteerd en verplaatst naar een ontwikkelingsproject.

Een ander wezenlijk onderdeel van het innovatieproces is de interne softwarecapaciteit van het bedrijf. WERMA gebruikt “scrum” -technieken bij het zoeken naar nieuwe oplossingen, een methodologie die ideaal is voor agile projectmanagement. De resultaten van dit proces waren zo goed dat het bedrijf nu alleen aan deze principes werkt. CEO Matthias Marquardt: “Het is al geruime tijd erg belangrijk voor ons dat we zo vroeg mogelijk met onze klanten flexibel samenwerken, wat mogelijk wordt gemaakt met behulp van dergelijke flexibele projectmanagementtechnieken.”

TOP 100 – de toekenningsregeling

Sinds 1993 heeft compamedia Top 100 awards uitgereikt voor uitzonderlijke innovatieve krachten en bovengemiddelde innovatieve prestaties onder de KMO-gemeenschap. Sinds 2002 onder de deskundige wetenschappelijke leiding van prof. Dr. Nikolaus Franke, de oprichter en voorzitter van het Instituut voor ondernemerschap en innovatie aan de universiteit van economie in Wenen. De mentor van de Top 100 is de economische journalist Ranga Yogeshwar. Projectpartners zijn onder meer het Fraun-hofer Instituut ter bevordering van onderzoek binnen de BVMW. Mediapartners Manager magazine, Impulses en W & V voeren cross-industry bedrijfsvergelijkingen uit. Voor meer informatie zie www.top100.de. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.