NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Vacuümtechnologie voor automatisering en handling
VacuMaster AGR gecertificeerd

Vacuümtechnologie voor automatisering en handling

Schmalz is marktleider in vacuümautomatisering en ergonomische handlingsystemen. Wat in 1910 met een kleine werkplaats in het zuiden van Duitsland begon, heeft zich tegenwoordig met vacuümtechniek ontwikkeld tot een internationaal opererend bedrijf. De producten worden zowel binnen de logistiek, hout-, metaal-, glas,- automobielindustrie, elektronicasector als prefab- en meubelproductie gebruikt.

FMP grijper tijdens de geautomatiseerde handling van houten planken.

Vacuümautomatisering

Vacuümautomatisering is de sleutel tot efficiënte processen. Afzonderlijke componenten zoals zuignappen en vacuümgeneratoren en direct aansluitbare grijpsystemen worden met succes gebruikt in verschillende industriesegmenten en applicaties. De vacuümgrijpsystemen worden gebruiksklaar geleverd. Ze optimaliseren het be- en ontladen van machines, het (de)palletiseren en het picken en verpakken van goederen. 

Componenten

De vacuümcomponenten worden gekenmerkt door hun kwaliteit, energie-efficiency en net­werk­mogelijkheden: ze leveren digitale data over het proces en energie in real-time en maken processen transparant. Bovendien ontwikkelt Schmalz softwareoplossingen die helpen om het digitaliseringspotentieel in de automatisering ten volle te benutten. 

Componenten

Vacuümtechnologie voor robotica

Naast vacuümautomatisering biedt Schmalz ook vacuümtechnologie voor robotica. Bij het gebruik van kleine en collaborerende robots moet de grijper aan speciale voorschriften voldoen: hij moet licht, universeel bruikbaar én snel te integreren zijn. Onze cobot- en robotoplossingen worden gebruikt voor laad- en losmachines, orderpicken, (de)palletiseren en bin-picking. Het programma bestaat uit gestandaardiseerde en configureerbare end-of-arm tools, grijpersets, vision & handlingsets, en elektrische en pneumatische vacuümgeneratoren.

De grijperoplossingen zijn uitwisselbaar met alle gangbare lichtgewicht cobots en robots en worden geleverd als gelijk aansluitbare sets. Uitgerust met communicatie-interfaces voor bidirectionele data-uitwisseling met diagnosefunctie voor het handlingproces, met visionsystemen voor grijper-puntdetectie, of ecosystemen voor het geautomatiseerd vervangen van grijpers, nemen de grijpers een
centrale rol in het automatiseringsproces in.

Klemsysteem voor houtbewerking

Vacuümopspantechniek

Voor de bewerking van hout, glas, kunststof en metaal leveren wij een uitgebreid programma aan vacuüm opspantechnologie. Voordat een werkstuk op een precieze wijze kan worden bewerkt – zoals boren, frezen of slijpen – moet het altijd worden opgespannen, ofwel maatvast gefixeerd. Opspannen met vacuümtechniek biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere opspanmethoden: snel, nauwkeurig, schadevrij en zonder vervorming, hoge houdkracht, en maakt zelfs vijf­zijdige bewerking mogelijk. Bovendien kunnen ook dunne en elastische materialen perfect worden gefixeerd. 

PSPF zuignap voor de handling van zakken

Tilsystemen

Ergonomie en gezondheidsbescherming zijn belangrijke thema’s voor bedrijven. Zowel in de interne materiaalstroom als in het logistieke proces worden goederen verplaatst en verzameld. Handmatig tillen en verplaatsen is zeer belastend voor medewerkers en brengt een groot risico op ongevallen en blessures met zich mee. 

Onze vacuümheffers en railbanen helpen om alle processen waarin goederen moeten worden opgepakt en verplaatst zo blessure vermijdend, veilig en efficiënt mogelijk te maken. Alle vacuümheffers hebben dan ook het AGR-keurmerk. 

De vacuümslangheffers zijn gemakkelijk te bedienen en zorgen voor het snel, veilig en ergonomisch verplaatsen van goederen. Daarnaast zijn er vacuümheffers die, in combinatie met bijvoorbeeld een kettingtakel of lier, geschikt zijn voor bijzonder zware werkstukken. 

De draadbalancers zijn ideaal voor het gevoelig en nauwkeurig positioneren van lasten. Als aanvulling op de heftoestellen met een breed palet aan speciale grijperoplossingen is er een uitgebreid assortiment aan kraan- en railbaaninstallaties beschikbaar.

Sinds 2022 maken de firma’s Binar Handling en Palamatic Ltd deel uit van de Schmalz Groep. Binar Handling is een toonaangevende fabrikant van kranen, draadbalancers en grijpers, en vult daarmee het Schmalz assortiment van handlingsystemen op het gebied van nauwkeurig positioneren perfect aan.

Palamatic Ltd is een expert op het gebied van handlingoplossingen voor de food, farma­ceutische en chemische industrie, waarmee het productaanbod van de Schmalz Groep voor handling van goederen binnen deze branches zeer breed te noemen is.

Vanuit het kantoor in Hengelo NL worden de klanten in de gehele Benelux bediend. 

SCHMALZ – Stand 108

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.