Vansichen neemt Duitse sectorgenoot SimKon over - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Vansichen neemt Duitse sectorgenoot SimKon over

Vansichen neemt Duitse sectorgenoot SimKon over

Op woensdag 20 mei werd de overname van SimKon G. Ziel GmbH door Vansichen Linear Technology met een handtekening van beide partijen bekrachtigd. Met de overname van het Duitse SimKon krijgt Vansichen Linear Technology er een vestiging bij in de grootste machinebouwmarkt van Europa. Dit is een belangrijke stap in het internationale groeitraject dat het Hasseltse bedrijf voor ogen heeft.

Overname SimKon G. Ziel GmbH

Voor de implementatie van de internationale groeistrategie van Vansichen Linear Technology is de overname van SimKon een belangrijke, maar vooral ook logische stap. “Een kans moet je grijpen wanneer die zich voordoet, want dat we internationaal willen groeien in robottracks en lineaire systemen hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. Dankzij de overname krijgen we vaste voet aan grond in Duitsland, dé grootste machinebouwmarkt in Europa.”, vertelt Maxime Vansichen, Managing Director van Vansichen Linear Technology.

Het Duitse bedrijf SimKon G. Ziel GmbH, gevestigd in Hilchenbach (op zo’n 100 km ten oosten Keulen), is sinds 1998 een specialist in robottracks. SimKon heeft 6 medewerkers in dienst en heeft een omzet van ongeveer 1,5 miljoen euro. SimKon is eveneens ingeburgerd in de Duitse automobielsector, wat een toegevoegde waarde is voor Vansichen. Bovendien bezitten ze een ISO9001-certificaat.

Hoe ziet de toekomst eruit?

SimKon zal op zijn huidige locatie blijven werken met de bestaande medewerkers. De huidige zaakvoerder, Gunter Ziel, zal samen met Pieter Vansichen het bedrijf leiden. De naam blijft grotendeels behouden, er wordt enkel ‘by Vansichen’ aan toegevoegd aan het nieuwe logo in dezelfde stijl met het Vansichen-logo.

“We hebben in Vansichen Linear Technology een betrouwbare overnemer gevonden. Dankzij de overname kunnen wij ons productportfolio enorm uitbreiden. Zo bieden we nu ook een breed gamma van lineaire systemen aan. Vanaf nu behoren air tracks, XYZ-Gantry systemen, cleanroom tracks, … ook tot het aanbod”, bevestigt Gunter Ziel, de mede-zaakvoerder.

Verder haalt SimKon voor zijn klanten extra knowhow in huis én extra capaciteit om grotere projecten te realiseren. “De dienstverlening van beide bedrijven zal alleen nog maar meer uitgebreid worden”, aldus Maxime.

Ook voor de klanten van Vansichen zijn er voordelen verbonden aan de overname. De capaciteit van Vansichen groeit met de kennis van een ervaren team dat al jaar en dag actief is in de wereld van robottracks.

Over Vansichen Linear Technology

In 1993 werd Vansichen Linear Technology opgericht door Maxime Vansichen. De organisatie verkoopt standaard onderdelen voor lineairtechniek. Door te werken met verschillende fabrikanten, biedt Vansichen Linear Technology het meest complete gamma componenten voor lineaire bewegingen. Het engineeren en produceren van lineaire systemen op maat en robottracks behoren ook tot de activiteiten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.