NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Volledige supply chain onder één dak

Volledige supply chain onder één dak

Supply chain. Het woord was het afgelopen jaar niet uit de kranten weg te slaan. Machinebouwers en eindgebruikers moeten eigenlijk verder kijken dan de verpakking alleen. Elke schakel in de logistieke ketting is van belang. Easyfairs bracht daarom op 13, 14 en 15 september in Flanders Expo Gent voor het eerst de volledige supply chain samen, door drie events tegelijkertijd te organiseren: Empack, Transport & Logistics en Logistic & Industrial Build. Van verpakken en afvullen tot logistiek en transport. Een schot in de roos, volgens de 7.500 professionals die erbij waren.  

Meer dan 250 exposanten en partners, 47 keynote sprekers en 32 conferenties. Het zijn cijfers die spreken en die iets vertellen over wat er allemaal te beleven viel op de beursvloer van Flanders Expo Gent. Het decor voor een hele reeks informatieve sessies, in samen­werking met gerenommeerde partners (Pack4Food, Fevia, Flanders’Food, PEFC, Indufed…) die trending topics aansneden over de volledige supply chain. In totaal vonden 764 bezoekers hun weg naar de conferentieruimtes op een van de drie beurzen. Voor Empack en de verpakkings­industrie stonden duurzaamheid en circulariteit duidelijk hoog op de agenda van de bezoekers. Die kregen alle kansen om hun knowhow rond deze thema’s te updaten, inzichten te verwerven in nieuwe trends en groeikansen voor hun eigen bedrijf te ontdekken.

Innovation Awards

De verpakkingsindustrie is immers altijd in beweging om in te spelen op veranderende eisen van consumenten. Niet eenvoudig dan om de vinger aan de pols te houden. Dat beurzen voor bezoekers het mekka van innovatie spotten zijn, was de organisatie niet ontgaan. Bedrijven die interessante nieuwe producten en diensten aanboden, werden gevlagd op de beursvloer met een speciaal logo. Een route leidde de bezoekers efficiënt langs de voornaamste vernieuwingen – noem het gerust een Innovation Journey. De deelnemers dongen ook meteen mee naar de Innovation Awards. Die werden feestelijk overhandigd tijdens het gezamen­lijke afterwork event op 14 september. De jury bekroonde DeeDee Pouch Professionals, de stem van het publiek ging naar Autajon Labels Belgium. Daarnaast reikte de organisatie de Marketing Award uit aan Presa voor het aanbrengen van de meeste bezoekers. 

Volgend jaar op 25 en 26 oktober

In totaal bezochten uiteindelijk 2.600 bezoekers deze editie van Empack Gent ‘the future of packaging’. Voor hen vormde dit evenement de eenvoudigste en snelste manier om weer op de hoogte te zijn van alle evoluties in de sector. De organisatie toonde zich na afloop van de driedaagse dan ook bijzonder tevreden. Heel wat bezoekers maakten de oversteek tussen de verschillende beurzen, wat leidde tot interessante kruisbestuivingen. 

Volgend jaar vindt de Empack plaats in de Nekkerhal-Brussels North in Mechelen op 25 en 26 oktober. Daar zal deze keer ruimte gemaakt worden voor een centrale Packaging Innovations zone, die specifiek aandacht geeft aan het ontwerp van verpakkingen. Transport & Logistics en Logistic & Industrial Build zitten van 17 tot en met 19 oktober in thuishaven Antwerpen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.