NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Wereldwijde omzet groeit met 16% tot 1,75 miljard euro
Hans Beckhoff, oprichter en Managing Director: “We blijven toegewijd aan onze missie: we streven ernaar ons portfolio elk jaar te laten evolueren en elke vijf tot zeven jaar revolutionaire nieuwe technologie te introduceren.”

Wereldwijde omzet groeit met 16% tot 1,75 miljard euro

Beckhoff Automation boekt een succesvol boekjaar voor 2023

Beckhoff Automation heeft zijn groeitraject in 2023 met succes voortgezet. De specialist in automatiseringstechniek kon zijn omzet verhogen tot 1,75 miljard euro. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van de omzet van 1,515 miljard euro in het voorgaande jaar. Momenteel dragen wereldwijd 5.500 werknemers (maart 2024), waaronder meer dan 2.000 ingenieurs, bij aan het wereldwijde succes van de onderneming. Voortdurende innovatie op alle gebieden van automatisering en nauwe samenwerking met vele wereldwijde technologieleiders zijn de sleutels tot succes voor Beckhoff, een automatiseringsspecialist uit Verl.

Uitdagende economische trends in 2023 en 2024

“2023 was een uitdagend boekjaar,” legt Hans Beckhoff, Managing Director, uit: “De sterke groei van binnenkomende orders uit 2022 zette zich voort in de eerste maanden van 2023 en leidde tot een recordaantal orders en omzet. Het aantal binnenkomende orders daalde echter aanzienlijk naarmate het jaar vorderde. We kunnen dit voornamelijk toeschrijven aan het feit dat onze klanten grote productvoorraden hebben opgebouwd en massabestellingen hebben geplaatst in 2022 en begin 2023 om schommelingen in de leveringen tijdens de componentencrisis te compenseren. Ze compenseerden dit door kleinere hoeveelheden te bestellen in de loop van 2023. Daarnaast hadden cyclische dalingen een impact op sommige regio’s en industrieën.”

In het eerste kwartaal van 2024 stelde Beckhoff een stabilisatie vast in de inkomende bestellingen met een licht positieve trend. “We verwachten een aanzienlijke stijging van de vraag in de tweede helft van het jaar”, stelt Hans Beckhoff, die eraan toevoegt: “In 2024 zullen we waarschijnlijk nog steeds een aanzienlijke daling van de binnenkomende bestellingen en verkopen zien in vergelijking met 2023. We verwachten pas in 2025 weer een behoorlijke groei te zien. Maar daar maken we ons geen zorgen over. Het zal de vijfde scherpe neergang zijn in onze 44-jarige geschiedenis. Als solide familiebedrijf zijn we hier goed op voorbereid en zullen we samen met onze klanten de kansen die hieruit voortvloeien optimaal benutten!”

Alle Beckhoff producten weer uit voorraad leverbaar

In de afgelopen twee jaar heeft Beckhoff uitgebreid geïnvesteerd in productie, opslag en infrastructuur, inclusief het verhogen van de productiecapaciteit met meer dan 100%. Daarnaast is de toeleveringssituatie voor componenten op de markt aanzienlijk verbeterd. Hans Beckhoff verklaarde: “Ons doel was om alles te doen wat we konden om tegen eind 2023 weer betrouwbare standaard levertijden voor onze klanten te garanderen.” Beckhoff kan momenteel bijna alle producten weer uit voorraad leveren.

De verkoopcurve bij Beckhoff Automation blijft exponentieel stijgen, waarbij de in Verl gevestigde specialist in automatiseringstechniek sinds 2000 een gemiddelde jaarlijkse groei van 15% laat zien.

Innovaties voor automatisering

Beckhoff Automation kondigt meer opwindende innovaties aan voor de komende Hannover Messe, zoals industriële pc’s met meer CPU- kracht, krachtige besturingssoftware voor Windows en Linux, uitbreiding van het Beckhoff-busklemsysteem, het MX-System dat de schakelkast kan vervangen, nieuwe aandrijfversterkers en motoren, nieuwe software gebaseerde veiligheids-CPU’s en diepgaande integratie van AI in de besturings- en engineeringfuncties.

Positieve vooruitzichten voor ontwikkeling op lange termijn

Over het algemeen is Hans Beckhoff positief over de toekomst: “Automatisering is een basistechnologie die wereldwijd op alle gebieden van de samenleving wordt gebruikt en het is een drijvende kracht achter digitale en ecologische transformatie. Door de constant groeiende vraag en de introductie van nieuwe productgroepen en vormen van technologie zouden we vanaf 2025 weer een goede, gestage groei moeten kunnen realiseren. Onze software en pc- gebaseerde besturingstechnologie in combinatie met onze krachtige hardware voor I/O, motion, vision en AI, samen met de expertise en toewijding van onze medewerkers, hebben een uitstekende basis gelegd voor vele succesvolle toepassingen bij klanten. We kijken ernaar uit om deze uitdagingen aan te gaan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.