NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
ABB en Red Hat werken samen aan digitale oplossingen voor industriële edge en hybride cloud

ABB en Red Hat werken samen aan digitale oplossingen voor industriële edge en hybride cloud

Red Hat Inc., leverancier van open source-oplossingen, en ABB starten wereldwijd een samenwerking. Bedrijven die de procesautomatiserings- en industriële software van ABB gebruiken, schalen deze oplossingen in het vervolg eenvoudig met de enterprise-platformen en -applicatiediensten van Red Hat. Deze diensten zijn gebouwd op Red Hat Enterprise Linux. 

Het verzamelen, beheren en analyseren van gegevens uit industriële installaties is van cruciaal belang om de operationele efficiëntie te verbeteren. Tegelijkertijd helpt het om te voldoen aan veiligheids-, beveiligings- en productiviteitsbehoeften. Dit sluit aan op de missie van ABB om procesautomatisering naar het volgende niveau te brengen.

Door deze samenwerking wordt de automatiseringssoftware van ABB gevirtualiseerd en gecontaineriseerd met Red Hat OpenShift. De hardware is hierdoor flexibel inzetbaar, wat op basis van applicatiebehoeften wordt geoptimaliseerd. Verder biedt het efficiënte systeemorkestratiemogelijkheden voor realtime, datagestuurde besluitvorming in edge-omgevingen en voor verdere dataverwerking in de cloud.

Red Hat OpenShift, het enterprise Kubernetes-platform, met Red Hat Enterprise Linux als fundament, biedt ABB een consistent applicatieplatform voor kleine single node-systemen tot grootschalige hyperconverged clusters aan de industriële edge. Dit vereenvoudigt de ontwikkelings- en beheerinspanningen voor de klanten van ABB.

Red Hat OpenShift verbetert de flexibele inzet en schaalbaarheid van ABB Ability™ Edgenius™, een compleet edge-platform voor industriële softwaretoepassingen, samen met ABB Ability™ Genix Industrial Analytics and AI Suite. Dit enterprise-platform en deze applicatiesuite maken gebruik van industriële AI om Industry 4.0 digitale bedrijfsresultaten voor klanten te realiseren. ABB’s Edgenius en Genix zijn beiden veilig te schalen over meerdere implementaties. Door de samenwerking met Red Hat biedt ABB mogelijkheden als zero-touch provisioning (het op afstand configureren van netwerken), wat het beheer en de consistentie in fabrieksomgevingen verbetert.

Quotes

Matt Hicks, executive vice president, Products and Technologies bij Red Hat

“Red Hat is verheugd om met ABB samen te werken om operationele en informatietechnologie dichter bij elkaar te brengen en zo de industriële edge vorm te geven. Samen zijn we van plan om de overgang van geautomatiseerde naar autonome operaties te stroomlijnen en de huidige en toekomstige productiebehoeften te ondersteunen met behulp van open source technologieën. Terwijl we de barrières tussen IT en de fabrieksvloer doorbreken, willen we grenzeloze innovatie stimuleren en daarnaast een paradigmaverschuiving realiseren op het gebied van operationele technologie op basis van open source.”

Bernhard Eschermann, Chief Technology Officer bij ABB Process Automation

“Deze mooie samenwerking met Red Hat laat zien dat ABB zich inzet om aan organisatiebehoeften te voldoen door allianties te zoeken met andere innovatieve marktleiders. Dankzij deze alliantie helpt ABB zijn klanten nog beter bij het optimaliseren van hun bedrijfsactiviteiten in een snel evoluerend digitaal landschap. Het geeft ze toegang tot de tools die ze nodig hebben om de fabrieksbrede IT en OT te integreren, terwijl de risico’s worden verminderd en prestaties worden geoptimaliseerd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.