Beckhoff Automation breidt uit in Rheda-Wiedenbrück, Duitsland - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Beckhoff Automation breidt uit in Rheda-Wiedenbrück, Duitsland
Beckhoff Automation is een groeiend familiebedrijf: met extra capaciteit voor een nieuw centraal magazijn in Rheda-Wiedenbrück. Hans Beckhoff (r.) en zijn kinderen Frederike (m.) en Johannes (l.) zorgen samen voor de uitbreiding van het bedrijf.

Beckhoff Automation breidt uit in Rheda-Wiedenbrück, Duitsland

Het bedrijf uit Verl is van plan om een nieuw centraal magazijn te betrekken in het industriepark Aurea in Rheda-Wiedenbrück in de buurt van het hoofdkantoor om de logistieke capaciteit uit te breiden. De sterke omzetgroei in de afgelopen jaren en de positieve vooruitzichten voor de toekomst betekenen dat Beckhoff zijn magazijncapaciteit aanmerkelijk en duurzaam moet uitbreiden.

Naast de bouwprojecten in de buurt van het hoofdkantoor in Verl plant Beckhoff de bouw van een logistiek centrum en productiefaciliteit van ongeveer 70.000 vierkante meter in het naburige Rheda-Wiedenbrück. Ongeveer 25.000 vierkante meter van de hal zal worden uitgerust met hoogbouwstellingen. Het gebouw wordt ontwikkeld door vastgoedinvesteerder en bouwonderneming Dietz AG in samenwerking met Beckhoff en zal door Beckhoff voor langere termijn worden gehuurd. “We zijn blij dat wij Dietz AG, een competente partner met veel ervaring op het gebied van logistiek, aan onze zijde hebben. We bevinden ons momenteel in de gezamenlijke planningsfase. Eind 2025 is het gebouw voltooid en dan trekken we erin,” meldt Hans Beckhoff, directeur en eigenaar van Beckhoff Automation. De ruimte werd geregeld door logistiek vastgoedadviseur Logivest.

Centrale verzending vanaf eind 2025 in Rheda-Wiedenbrück

De centrale verzendafdeling van Beckhoff zal naar het nieuwe pand verhuizen. Deze afdeling wordt bevoorraad met eindproducten uit alle productiegebieden van Beckhoff. “Alle Europese klanten ontvangen hun bestelde producten rechtstreeks vanuit het centrale magazijn.

Buiten Europa worden onze filialen en distributeurs bevoorraad vanuit het centrale magazijn,” legt Johannes Beckhoff uit. Frederike Beckhoff voegt hieraan toe: “We bieden onze klanten een snelle levering van producten rechtstreeks vanuit het magazijn, met de kortst mogelijke levertijden. Hiervoor is opslagcapaciteit nodig, die we nu hebben met het nieuwe centrale magazijn dat bovendien potentiële groei in de komende jaren mogelijk maakt.”

Nieuwe bouwplannen in Verl en Rietberg worden voortgezet

Ondertussen gaat Beckhoff door met het plannen van de uitbreiding en nieuwbouw van zijn productiefaciliteiten in het opkomende intergemeentelijke industriepark Varensell, dat direct grenst aan het huidige hoofdkantoor van het bedrijf in Verl-West. De geplande administratieve campus zal ook in de Gütersloher Strasse gebouwd worden. “Met het nieuwe pand in Rheda-Wiedenbrück krijgen we nu aanzienlijk meer ruimte als aanvulling op onze productie- en administratielocaties in Rietberg en Verl. Dit zal ons ook helpen om onze firma op de locatie Oost-Westfalen-Lippe verder te ontwikkelen in de toekomst. Om aan de steeds toenemende vraag naar automatisering te kunnen voldoen, moeten we zorgen dat we over de ruimte beschikken die daarvoor nodig is,” voegtJohannes Beckhoff toe.

Automatiseringstechnologie verzekert vooruitgang en welvaart voor de samenleving

Beckhoff werd opgericht in 1980 en is sindsdien voortdurend gegroeid. Sinds 2000 is de omzet van het bedrijf elk jaar met gemiddeld 15 procent gestegen. In 2022 genereerde Beckhoff een omzet van 1,515 miljard euro met zijn personeelsbestand, dat nu wereldwijd ongeveer 6.000 mensen telt. Beckhoff is van plan om dit groeitraject in de toekomst voort te zetten. De kans hierop is groot, want er zijn hightech automatiseringsconcepten nodig om op een grondstofbesparende en duurzame manier aan de behoeften van de groeiende wereldbevolking te voldoen. Dankzij het uitgebreide productgamma kan Beckhoff hiervoor heel wat oplossingen aanreiken. Geavanceerde automatiseringstechnologie van Beckhoff wordt in quasi iedere industrie gebruikt: klassieke machinebouw, windturbines en de productie van batterijcellen, de proces- en entertainmentindustrie en intelligente gebouwautomatisering zijn slechts enkele voorbeelden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.