NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Boost je zuurstofanalyzer

Boost je zuurstofanalyzer

Zuurstofmeting voor veiligheid

Veel zuurstofanalyzers in de procesindustrie staan er voor de veiligheid. Het gaat dan vooral om het vermijden van explosiegevaar. We kennen allemaal de driehoek Brandstof – Ontstekingsbron – Zuurstof. Die drie samen geven aanleiding tot een mogelijke explosie. Door ervoor te zorgen dat er geen zuurstof of lucht in het systeem komt, neem je dus het risico weg.

Tot eind vorige eeuw waren paramagnetische zuurstofanalyzers het meest gebruikte type. Deze analyzers zijn ondertussen verouderd, worden vaak niet meer ondersteund en zijn aan vervanging toe. Ondertussen heeft de technologische ontwikkeling niet stil gestaan. Vandaag zijn TDL (Tunable Diode Laser) analyzers de dominante technologie. Ze zijn het antwoord op vragen als:

  • Hoe downtime verminderen bij een (niet geplande) interventie?
  • Wat kan ik doen om kosten te beperken?
  • Hoe verhoog ik de veiligheid voor mijn medewerkers en de omgeving?

Een retrofit skid is de oplossing

Het vervangen van de oude paramagnetische analyzers doe je niet in één, twee, drie. Het vraagt een weloverwogen plan. ELSCOLAB helpt je een heel eind op weg om dit plan te realiseren. De GPro500 Retrofit Skid zorgt voor een gemakkelijke upgrade van de oude systemen. De responstijd van de analyzer bedraagt slechts 2s (T90) en is niet onderhevig aan interferentie of drift. De skid is een sleutel-op-de-deur oplossing die minimale aanpassingen vraagt bij de integratie in de bestaande samplingsystemen.

Door de robuustheid van de analyzer en de zelfbewaking is verificatie of kalibratie slechts één keer per jaar nodig. En er is meer, de verificatie of kalibratie kan on-site gebeuren waardoor downtime echt tot het absolute minimum wordt beperkt en dus ook kosten bespaart. Met de retrofit skid detecteer je probleemloos 0,05%vol O2.

De TDL-analyzer zit in een eigen, compacte EXd behuizing. M.a.w. er is geen stikstofspoeling nodig voor een analyzerkast. Je hebt dus geen bijkomend bewakingssysteem nodig om de veiligheid te garanderen.

De technologie

TDL-analyzers zijn een non-contact technologie. Het detectiesysteem komt dus niet rechtstreeks in aanraking met het procesgas. De detector is gescheiden van de processtroom door een zgn. proces-window en er zijn geen bewegende onderdelen. Dit alles leidt tot veel minder onderhoud en ongeplande interventies.

Lees het volledige blogbericht en download de brochure van de retrofit skid. Zorg voor een gemakkelijke upgrade van je oude systeem met minimale aanpassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.