NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Breemes: solution partner voor de industrie
Breemes richt zich op one-stop-shopping op het vlak van motion control, PLC-techniek en vermogensverdeling.

Breemes: solution partner voor de industrie

Enerzijds een groothandel met een uitgebreid en merkonafhankelijk assortiment, anderzijds een volwaardige partner voor industriële bedrijven. Solution Partner Breemes richt zich daarbij op motion control, PLC-techniek en vermogensverdeling. Als algeheel adviseur ontzorgt het Belgische bedrijf zijn klanten in het aankoopproces en als ‘approved partner’ van Siemens kan het sinds kort ook terecht in het netwerk ‘instrumentatie’ van deze wereldwijde industriespecialist. 

Ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel, wat het voor industriële bedrijven niet eenvoudiger maakt om voor hun technische vraagstukken de juiste componenten te selecteren. Zeker niet wanneer het om componenten van verschillende toeleveranciers gaat. Want: hoe koppel je die en hoe zorg je ervoor dat alles via één besturing op de juiste manier met elkaar samenwerkt?

Directeur van Breemes Kurt Colin.

Onafhankelijk assortiment

Precies op dit snijvlak, waarbij een ontwerp moet worden vertaald naar de inkoop van de juiste componenten, biedt Breemes een brede ondersteuning. Dit in België gevestigde bedrijf maakt deel uit van de itsme-groep en bedient hoofdzakelijk de Belgische klanten. Directeur Kurt Colin: “We nemen met onze aanpak een redelijk unieke positie in. Zo hebben we een uitgebreid assortiment rondom de thema’s motion control, PLC-technologie, frequentie­regelaars en vermogensverdeling. Die zijn afkomstig van uiteenlopende producenten, die we op geen enkel vlak iets verplicht zijn.”

“Dat betekent dat we voor ieder vraagstuk de optimale oplossing kunnen adviseren zónder uit een bepaald leveranciersprogramma te moeten kiezen. En met ‘optimale oplossing’ bedoelen we zeker niet uitsluitend de laagste inkoopprijs, maar vooral de laagste total cost of ownership. Door het brede assortiment kunnen klanten bij ons letterlijk one-stop-shoppen, waarmee de kosten die gepaard gaan met de aankoop en het beheer van E-MRO en OEM-producten aanzienlijk zijn te verlagen.”

Diverse procesinstrumenten van Siemens.

Koppelen à la carte

Breemes staat in de markt dan ook niet voor niets bekend als solution partner, met een bijna oneindig aantal mogelijkheden. In de meeste gevallen gaan Breemes-specialisten met de klant aan de gang om voor het betreffende vraagstuk de juiste oplossing te vinden. Wordt het te complex, omdat de oplossing buiten de focus van Breemes valt, dan wordt de hulp ingeroepen van gerenommeerde partners als Danfoss, Festo, Eaton, Schneider Electric, Phoenix Contact en Siemens. 

Kurt Colin: “Je kunt ook immers niet alles alleen, en dan is het goed om dit soort bedrijven in je netwerk direct te kunnen benaderen. Zij op hun beurt doen dit ook, waardoor we altijd in staat zijn om producten van verschillende leveranciers à la carte met elkaar te
koppelen tot een optimale oplossing.”

Als solution partner is Breemes in staat producten van verschillende leveranciers naadloos te koppelen.

Siemens

Ondanks het feit dat Breemes op alle vlakken onafhankelijk componenten kan kiezen, gaat het bedrijf ook samenwerkingen aan met wereldleiders zoals Siemens. Dat heeft in december van 2023 onder meer geleid tot een officiële benoeming van Breemes als approved partner van Siemens op het vlak van procesinstrumentatie. “Een serieuze erkenning”, weet Kurt Colin. “Het bevestigt onze expertise en commitment aan Siemens’ procesinstrumentatie, waarmee we onze klanten nieuwe mogelijkheden bieden op juist dit deel van het assortiment.”

Beide partijen zijn niet over één nacht ijs gegaan. De medewerkers van Breemes hebben trainingen gevolgd bij Siemens, waardoor de kennis van de producten uit dit instrumentatiepakket compleet en diepgaand is. Kurt Colin: “Wanneer het om instrumentatie gaat, zullen we derhalve niet snel misgrijpen. En mocht het vraagstuk tóch andere eisen stellen, dan hebben we altijd ruimte en mogelijkheden om bij andere toeleveranciers te rade te gaan. Die kracht zullen we altijd behouden.”

Hij besluit: “Wij staan klaar om volwaardig solution partner van onze klant te zijn en hen te ontzorgen op het vlak van technische vraagstukken en de bijbehorende inkoop en logistiek. Met ons vertrouwde assortiment, waaraan nu ook hoogwaardige instrumentatie is toegevoegd. Het geeft een goed gevoel om die meerwaarde als gespecialiseerde distributeur te kunnen bieden!’ 

BREEMES – Stand 537

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.