NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
CaTeC meetinstrumentatie: van sensor tot service
CaTeC is exclusief importeur voor de Benelux van een brede lijn meetinstrumenten en sensoren voor industriële automatisering.

CaTeC meetinstrumentatie: van sensor tot service

De effectiviteit van industriële automatisering is voor een belangrijk deel afhankelijk van de toegepaste meetinstrumenten. CaTeC uit Wateringen heeft hiervoor alle benodigde kennis en ervaring beschikbaar om de juiste selectie te maken voor processen waarbij luchtkwaliteit een belangrijke parameter is. Daarnaast levert het bedrijf ondersteuning bij de installatie van complete oplossingen en beschikt het over een goed geoutilleerde kalibratieafdeling om in eigen huis of op locatie instrumentatie te kalibreren.

CaTeC is exclusief importeur voor de Benelux van een brede lijn meetinstrumenten en sensoren. De kern van de instrumentatie is gericht op het meten, registreren en analyseren van klimaatparameters. Door de jaren heen is de focus flink uitgebreid richting nieuwe sectoren, zoals de energiesector, petrochemische- en farmaceutische toepassingen en de (proces)industrie. Ook híer is immers behoefte aan het meten, loggen en analyseren van data in het kader van optimalisatie.

Mass flow meters worden onder andere ingezet voor het controleren op luchtlekkages in pneumatische systemen.

Water in olie

Een kleine greep uit het assortiment geeft onder meer sensoren voor het meten van water in olie. Zij worden toegepast in transformatoroliën ter bescherming van elektrische doorslag en bij smeeroliën om systemen te beschermen tegen corrosievorming. Corrosieproducten kunnen machines en systemen vervuilen/verzwakken en versnellen bovendien het degradatieproces van de olie of het smeermiddel. De bijbehorende problemen, zoals verlies van nauwkeurigheid, toenemend geluidsniveau en uiteindelijk ongeplande stilstand, maken het monitoren van water in olie tot een must voor iedere onderhoudsafdeling die haar installaties serieus neemt.

Francis van Dooren is regionaal verkoopverantwoordelijke voor de BeLux landen en vult aan: “De verschillende instrumenten voor het meten van water in olie dekken een breed toepassingsbereik af, variërend van temperaturen toepasbaar tot 180°C en 20 bar tot aan explosiegevaarlijke omgevingen tot zone 0. Ik kan me hiermee geen toepassing voorstellen waarvoor wij géén oplossing hebben.”

Francis van Dooren is regionaal verkoopverantwoordelijke voor de BeLux landen.

Dauwpuntsensoren & mass flow meters

Indrukwekkend is tevens het assortiment actieve, zeer gevoelige en nauwkeurige dauwpunttransmitters die geschikt zijn voor toepassing bij drukken tot 100 bar en temperaturen tot -80° CTd met een nauwkeurigheid ≤ 2° CTd .

Zij worden onder meer ingezet voor het monitoren van de persluchtkwaliteit. Hoe beter de perslucht, hoe betrouwbaarder en nauwkeuriger het bijbehorende proces kan verlopen. In combinatie met de zogenaamde mass flow meters (volumestroomsensoren) is, naast de kwaliteit, ook het verbruik van perslucht te monitoren. Van Dooren: “Het is niet bij iedereen bekend, maar het produceren van perslucht is relatief duur; iedere lekkage die je vroegtijdig kunt opsporen en verhelpen draagt dan ook significant bij aan een besparing op de operationele kosten en het energieverbruik.”

Tevens noemt van Dooren het monitoren van ijsvorming op verschillende ‘bladen’. Bijvoorbeeld rotorbladen in compressoren of de bladen van een windturbine. “Ook dit gebeurt met dauwpunttransmitters en is een relatief eenvoudige oplossing om grote problemen te voorkomen. Bijvoorbeeld brokken ijs die van een windturbine naar beneden vallen, of stilvallende compressoren in kritische omgevingen. Voor al deze toepassingen hebben wij van oudsher alle kennis en producten in huis, maar bovenal ervaring.”

Door water in transformator- en smeerolie te monitoren, zijn veel problemen te voorkomen.

Meer dan leverancier

Met dit laatste stipt Van Dooren een belangrijk sterkte van het bedrijf aan. CaTeC is bij uitstek geen componentleverancier, maar vooral een bedrijf dat meedenkt met zijn klanten. Daarbij kan de eindoplossing variëren van een los meetinstrument tot een complete totaaloplossing. Van Dooren: “Bij complexe vraagstukken hebben we bovendien het voordeel dat we een ijzersterke achterban hebben met onze toeleveranciers die de instrumenten ontwikkelen en ook in staat zijn om eventueel aanpassingen te maken.”

Om het aanbod te completeren beschikt CaTeC over de CaTeC Technische Service afdeling. Kortweg CTS. Deze specialisten kunnen zowel in Wateringen als op locatie professionele kalibraties uitvoeren conform de voor die toepassing relevante eisen. Tevens ondersteunt CTS bij het uitvoeren van onderhoud en service. Alles om klanten zodanig te ontzorgen, dat zíj zich kunnen richten op hun core business.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.