Controller en pc in één apparaat met nieuwe optiekaarten - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Controller en pc in één apparaat met nieuwe optiekaarten
De relaisoptiekaart op de X90 controller maakt de potentiaalvrije uitwisseling van digitale informatie met externe systemen mogelijk.

Controller en pc in één apparaat met nieuwe optiekaarten

Nieuwe mogelijkheden in de automatisering van mobiele toepassingen. Dat is de belofte die de innovatieve X90 controller van B&R waarmaakt. Het hart van het systeem is een krachtige processor en multifunctionele I/O kanalen, gebouwd om zelfs in de moeilijkste industriële omgevingen uitstekende prestaties neer te zetten. Daarnaast beschikt hij over interfaces voor CAN, Ethernet en real-time POWERLINK.

X90 is een modulair besturings- en I/O-systeem voor mobiele machines. De uitgebreide set van gestandaardiseerde componenten is perfect voor het implementeren van flexibele automatiseringsconcepten. In de IP69K behuizing van de mobiele pc zit een krachtige Intel Core i7 processor. Het systeem bevat 16 GB RAM en 480 GB flashgeheugen, waardoor dit ideaal is voor toepassingen die rekenintensief zijn of waarin grote hoeveelheden gegevens verwerkt worden. B&R rust zijn X90 pc voor mobiele machines uit met B&R Hypervisor software. Hierdoor kan deze tegelijkertijd dienen als krachtige controller en als Windows of Linux pc, zodat ‘smart farming’ toepassingen met slechts één apparaat kunnen worden geïmplementeerd.

X90 is een modulair besturings- en I/O-systeem voor mobiele machines. De uitgebreide set van gestandaardiseerde componenten is perfect voor het implementeren van flexibele automatiseringsconcepten.

Efficiënter gebruik van hardwarebronnen

Het General Purpose Operating System (GPOS) en het realtime besturingssysteem zijn met elkaar verbonden via een virtuele netwerkinterface. Windows software met een cloudverbinding kan bijvoorbeeld worden gebruikt om het optimale pad te berekenen dat een mobiele machine moet volgen, terwijl het realtime besturingssysteem die informatie omzet in specifieke opdrachten voor de aandrijvingen. Het combineren van twee besturingssystemen op één apparaat verlaagt de uitrustingskosten. Het maakt ook een compacter ontwerp mogelijk en maakt efficiënter gebruik van de beschikbare hardwarebronnen.

Makkelijker dan ooit aanpasbaar aan toepassingseisen

B&R heeft tevens drie nieuwe optiekaarten toegevoegd aan zijn X90 productlijn. Met de nieuwe kaarten is het nu mogelijk om spanningsmeters en een IO-Link mastermodule aan te sluiten op het besturingssysteem voor mobiele machines. Het is ook mogelijk om een relais met normaal open contacten toe te voegen voor potentiaalvrije communicatie. Met alle nieuwe opties zijn de X90 besturingen gemakkelijker dan ooit aan te passen aan alle soorten toepassingseisen. De X90 optiekaart voor spanningsmeters kan twee volledige brugstrookjes evalueren, elk aangesloten op de X90 controller via een M12-connector. Met spanningsmeters kan zelfs de kleinste mechanische vervorming worden gedetecteerd. Zij kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in weegsystemen en voor het meten van verticale belasting of de belasting op een hydraulische draagarm. De meetgegevens zijn in real-time beschikbaar voor gebruik in het besturingssysteem, zonder systemen van derden of extra hulpmiddelen.

B&R rust zijn X90 pc voor mobiele machines uit met B&R Hypervisor software. Hierdoor kan deze tegelijkertijd dienen als krachtige controller en als Windows of Linux pc, zodat ‘smart farming’ toepassingen met slechts één apparaat kunnen worden geïmplementeerd.

Intelligente sensorverbindingen met IO-Link

Een andere optiekaart die beschikbaar is voor de X90 besturing is de IO-Link mastermodule. Deze maakt communicatie mogelijk met maximaal vier intelligente IO-Link sensoren en actuatoren. Met deze bidirectionele digitale communicatie-interface kunnen met IO-Link parametergegevens en diagnose-informatie worden uitgewisseld, waardoor het mogelijk wordt om sensoren en schakelapparaten intelligent op de X90 controller aan te sluiten. Daarmee is IO-Link de ideale aanvulling op real-time Ethernet POWERLINK, OPC UA en op CAN gebaseerde netwerken.

Potentiaalvrije uitwisseling van informatie

De relaisoptiekaart op de X90 controller maakt de potentiaalvrije uitwisseling van digitale informatie met externe systemen mogelijk. De optiekaart is uitgerust met vijf normaal open contacten en kan ook voor kleine belastingen worden gebruikt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.