NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De beste mix voor de moderne aandrijftechniek
ASi-5 en ASi-3 motormodules van Bihl+Wiedemann voor verschillende aandrijfoplossingen.

De beste mix voor de moderne aandrijftechniek

Als ASi-totaalleverancier heeft Bihl+Wiedemann een uitgebreid portfolio voor de transporttechniek. Met ASi-3 en ASi-5 beschikt hij over de beste mix voor de moderne aandrijftechniek: ASi-3 voor het vergaren van digitale I/O-signalen en implementeren van veiligheidstechniek, ASi-5 voor de realisatie van complexe applicaties.

Aansluiting van alle netwerknodes, inclusief voedingsspanning en communicatie via één enkele gele profielkabel; eenvoudige en tegen verpoling beveiligde bedrading op basis van priktechniek; geen stekkers of voorgeconfectioneerde kabels; geen speciale aansluittechniek; geen speciale switches en ook nog eens veiligheidstechniek ‘on board’: geen enkele andere bedradingstechniek maakt het mogelijk om zoveel losse componenten en apparaten in zo grote aantallen zo voordelig en efficiënt in transportinstallaties te integreren als AS-Interface. 

Waar ASi-3 scoort bij het verzamelen van digitale I/O-signalen en het implementeren van functionele en passieve veiligheidstechniek, voldoet ASi-5 met zijn hoge transmissiesnelheid en grote bandbreedte aan alle voorwaarden om complexe applicaties in materiaalstroomsystemen te realiseren. Daarbij komt een grote mate van toekomstbestendigheid dankzij de mogelijkheden voor integratie van slimme sensoren met IO-Link en Industrie 4.0-communicatie via OPC UA. En, last but not least: via ASi Safety at Work is ook de veiligheidstechniek van transporttechnische installaties volledig te integreren ten behoeve van persoonlijke bescherming – tot aan SIL3 en PLe toe. 

Als ASi-totaalleverancier heeft Bihl+Wiedemann een uitgebreid portfolio voor de transporttechniek. Op veel plaatsen worden transporttechnische installaties standaard aangedreven door draaistroommotoren met frequentieomvormer, bijvoorbeeld van Lenze, SEW-EURODRIVE of NORD DRIVESYSTEMS. 

ASi-5 motormodule BWU4068 voor de aansturing van SEW MOVIMOT.

Rendabel

In het meest eenvoudige scenario zijn deze binair aan te sturen met ASi-3-componenten van Bihl+Wiedemann. Basisfuncties zoals start/stop, linksom/rechtsom draaien of openen/sluiten zijn door de voordelige modules uiterst rendabel te implementeren, omdat de pinbezetting aan de aandrijvingen is aangepast en er daardoor sprake is van plug-and-play-oplossingen. 

Voor motoren waarbij de besturing zich richt op prestatieparameters, zoals snelheid of acceleratie- en remgedrag, zijn ASi-5-motormodules leverbaar. Deze beschikken met CANopen, RS485, Modbus TCP en IO-Link niet alleen over geschikte interfaces, maar bieden ook compatibiliteit met verschillende veldbusverbindingen en uitgebreide diagnostiek. Snelheden of gedefinieerde versnellings- en vertragingsprofielen, zogenaamde ramps, kunnen zo cyclisch en continu worden geactiveerd en gewijzigd.

Hetzelfde geldt voor rolaandrijvingen met 24 VDC- of 48 VDC-voedingsspanning. Ook hier zijn eenvoudige toepassingen op basis van de bewezen ASi-3-oplossingen nog steeds onverslaanbaar qua efficiency en kosten. Voor meer complexe toepassingen levert Bihl+Wiedemann speciale ASi-5-motormodules, voor aangedreven rollen van fabrikanten als Interroll, Itoh Denki en Rulmeca. Alle modules sturen de aangedreven rollen direct aan via ASi, dus zonder aanvullende controller. 

En ten slotte kunnen ook intelligente actuatoren – dus ook slimme aandrijvingen met IO-Link – eenvoudig en kosteneffectief in de systeembesturing worden geïntegreerd via ASi-5-modules met één, twee, vier of acht geïntegreerde IO-Link-masters. 

Met de motormodules van Bihl+Wiedemann kunnen draaistroommotoren en rollen van veel verschillende fabrikanten worden aangestuurd.

Breed scala

De softwareoplossingen ASIMON360 en ASi Control Tools360 maken het plannen, configureren en parametriseren van ASi-netwerken bijzonder gemakkelijk, veilig en snel. Voor de continue bewaking, het onderhoud en het opsporen en oplossen van problemen bij toepassingen bieden zij talrijke diagnose-instrumenten, met een breed scala aan weergaveopties. Naast nauwkeurige foutbeschrijvingen brengen zij concrete suggesties aan voor oplossingen die veel tijd besparen en een efficiënte probleemoplossing garanderen. En wanneer de installatie wordt afgenomen, kunnen gedetailleerde testrapporten worden aangemaakt en als pdf worden opgeslagen voor bij de machinedocumentatie. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.