NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
WEG Benelux investeert in lokale assemblagelijn

WEG Benelux investeert in lokale assemblagelijn

~ Tot vijf keer snellere levering van WG20 motorreductoren ~

WEG Benelux heeft een nieuwe assemblagelijn gelanceerd in zijn magazijn in Nijvel, België. De investering van € 350.000 stelt WEG Benelux in staat de WG20 motorreductoren op locatie te assembleren, wat leveringstijden voor klanten in België, Nederland en Luxemburg aanzienlijk verkort.

De ultramoderne WG20 serie bevat een axiale, parallelle en haakse uitvoering, elk met schuine vertandingen, en biedt koppels variërend van 50 tot 18.000 Nm. De serie wordt helemaal in-house bij WEG ontworpen, geproduceerd en geassembleerd.

De nieuwe lijn in het Belgische magazijn zal zich in eerste instantie concentreren op de assemblage van extra kleine (XS), kleine (S) en middelgrote (M) WG20 modellen met een maximale capaciteit van 1.500 Nm. Om dat mogelijk te maken, heeft WEG Benelux € 350.000 geïnvesteerd in nieuwe apparatuur zoals gereedschap en persen, en de aanleg van een uitgebreide voorraad reserveonderdelen.

Naast kapitaaluitgaven heeft de branche ook tijd geïnvesteerd in de opleiding en ontwikkeling van het assemblageteam. Werner Lievens, managing director bij WEG Benelux, legt dit uit.

“WEG Benelux werd ondersteund door Watt Drive, de specialistische wereldwijde divisie van WEG die tandwielkasten produceert. Vanaf de WG20 productielocatie in Oostenrijk bood Watt Drive advies over de constructie van de productielijn en het opleidingsniveau voor drie van onze teamleden”, aldus Lievens. “Twee operators en een van onze specialisten in de technische dienst bezochten Watt Drive voor deskundig advies en een persoonlijke opleiding.”

De assemblagelijn in het magazijn in Nijvel is sinds 8 januari 2024 operationeel en WEG Benelux heeft nu al plannen om het project in de komende jaren uit te breiden. Het uitbreidingsproject zal waarschijnlijk leiden tot de creatie van een aanvullende assemblagelijn voor grotere WG20 modellen tot 18.000 Nm.

“De verkoop van motorreductoren in de Benelux stimuleren, is een project waar we al zes jaar aan werken”, vertelt Lievens. “De aanpak van WEG Benelux wordt al sinds het begin gekenmerkt door een sterke klantgerichtheid, met hechte relaties, meertalige communicatie en flexibele leveringen. Het is cruciaal dat we de WG20 serie sneller kunnen leveren.”

De WG20 motorreductor is niet alleen een belangrijk product voor WEG Benelux, maar ook voor WEG wereldwijd. De serie biedt lage levenscycluskosten, hogere systeembeschikbaarheid en meer flexibiliteit. Bovendien is de serie verkrijgbaar in een energiezuinige uitvoering die voldoet aan de IE3-norm, en afhankelijk van de toepassing zelfs aan IE4. Het ontwerp biedt diverse voordelen, zoals een compacte, geoptimaliseerde constructie, certificeringen en variërende spanning voor markten over de hele wereld.

De investering in de WG20 assemblagelijn waarborgt dat WEG Benelux kan blijven leveren aan belangrijke klanten in de levensmiddelen- en drankensector, de verpakkingsindustrie, de infrastructuursector en meer. De nieuwe lijn verkort de levertijden van een gemiddelde acht tot tien weken tot slechts twee weken voor klanten in België, Nederland en Luxemburg.

Meer informatie over de WG20 serie is te vinden op de website van WEG. Wilt u rechtstreeks contact opnemen met het team van WEG Benelux? Stuur dan een e-mail naar info-be@weg.net.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.