De digitale transformatie in 4 stappen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De digitale transformatie in 4 stappen

De digitale transformatie in 4 stappen

‘Smart factories’ zijn de toekomst. Geen mens die daar nog aan twijfelt. Heel wat bedrijven weten echter niet hoe ze aan de digitale transformatie moeten beginnen. De specialisten van Schneider Electric denken met de bedrijven mee en tonen hen hoe ze in 4 stappen de weg naar digitalisering van hun bedrijfsprocessen kunnen zetten. Ze ontwikkelden ook verschillende producten en softwareoplossingen om vlot de stap naar de ‘slimme industrie’ te kunnen zetten.

Stap 1

Zorg ervoor dat de machines en installaties in het bedrijf klaar zijn om met het internet verbonden te worden, waardoor ze data kunnen ontvangen en verzenden. Dat is belangrijk om real-time informatie over de status, prestaties en efficiëntie van alle systemen te verzamelen.

Stap 2

Bepaal welke data je wilt meten. Die informatie is immers doorslaggevend voor de prestaties van productieprocessen en bedrijfsdoelstellingen. Gegevens als productie-output, energieverbruik, onderhoudsstatus of productkwaliteit vormen de kern van de digitalisering.

Stap 3

Digitaliseren doe je niet zomaar, maar wel met specifieke doelen voor ogen: een verbeterde efficiëntie, verlaagde kosten, een verhoogde kwaliteit, …. Het is belangrijk om die doelen vooraf vast te leggen. De verzamelde data kan dan gemonitord en geanalyseerd worden om te zien of de doelen gehaald worden en welke verbeteringen eventueel nodig zijn.

Stap 4

Je moet ook op regelmatige basis evalueren welke invloed de digitalisering op de prestaties van machines en installaties heeft. Zo kunnen processen, systemen en technologieën aangepast worden en continu verbeterd worden. Met een kleine investering kan je immers al een grote verbetering realiseren. Ook cybersecurity moet een integraal onderdeel zijn van de digitalisering om problemen te vermijden.

Producten en software voor digitalisering

Schneider Electric biedt ook verschillende producten die helpen om de processen te digitaliseren. Zo is de Modicon M262 een krachtige IIoT-controller met cloudconnectiviteit en digitale services, die perfect aan alle eisen voor machine-integratie in een industrie 4.0 omgeving voldoet. Bovendien zorgen geïntegreerde cybersecurity functies voor veilige cloud verbindingen. Het gedigitaliseerde load managementsysteem TeSys island verzamelt dan weer real-time data over motoren en elektrische belastingen en biedt ook toegang tot preventieve informatie. Met de Harmony Hub biedt Schneider Electric een ethernet gateway die de verbinding vormt tussen PLC of industriële PC en de draadloze apparaten op de werkvloer, terwijl EcoStruxure Secure Connect voor een veilige verbinding tussen externe beeldschermen op de werkplek en computers of smart devices op kantoor zorgt via een beveiligde centrale server. Dankzij Schneider Electric ben je dan ook klaar voor een vlotte en vooral ook veilige stap naar de slimme fabriek.

Lees hier meer over de digitale transformatie in 4 stappen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.