NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De zolenfabrikant die nu rubber veredelt en bewerkt
De firma is gespecialiseerd in het snijden, stansen en zelfs het zelfklevend maken van rubbers.

De zolenfabrikant die nu rubber veredelt en bewerkt

De automobielsector, de scheepvaart, de landbouw, de bouw, de machinebouw, de industrie in het algemeen, …, overal wordt rubber gebruikt voor de realisatie van de meest uiteenlopende producten en componenten. Er bestaan echter heel wat verschillende rubberproducten. Om een correcte rubberkwaliteit voor uw specifieke toepassing te bepalen, kan u best een beroep doen op een specialist. Bij RUBIDOR in Wevelgem (Kortrijk) helpen ze je met kennis van zaken.

RUBIDOR beschikt over een ruime voorraad aan materialen in verschillende kwaliteitsvarianten en diktes.

Soms moet een bedrijf zichtzelf opnieuw uitvinden om dan verder te groeien. Dat hebben ze bij de familie Dejans van SOLIDOR, RUBIDOR en Dextr alvast goed begrepen. Grootvader Dejans startte immers als fabrikant van zolen onder de naam SOLIDOR, afkomstig van ‘soulier d’or’ – ‘gouden schoen’ in het Nederlands. “Sindsdien is er heel veel veranderd, vooral ook onder impuls van mijn vader en oom, die er bewust voor kozen om te focussen op specifieke niches,” zegt Henri Dejans, huidig zaakvoeder in de derde generatie. “Vandaag bestaat de firma uit drie entiteiten. Onder de merknaam SOLIDOR worden modulaire terrasdragers uit gerecycleerde kunststoffen geproduceerd en Dextr richt zich op de extrusie van soepele en rigide kunststofprofielen. RUBIDOR is gespecialiseerd in het veredelen en bewerken van rubberproducten en het spuitgieten van kunststof.”

Rubber uit voorraad

De naam RUBIDOR staat synoniem voor kwaliteit in product en service. Alles begint met een grote voorraad aan rubberproducten in diverse kwaliteitsvarianten en diktes. In het magazijn liggen verschillende soorten vol- en celrubber op rol of als plaat. Die zijn één voor één aangekocht bij de leverancier, zonder inmenging van een importeur of tussenpersoon. Rubberafval gaat terug naar de verwerker, die er een nieuw product op rollen van maakt voor gebruik in voornamelijk de transportsector en de bouw: ISOROL. “Klanten kunnen bij ons terecht voor grotere series, maar ook voor stukwerk. We maken een offerte en na bestelling leveren we maatwerk op 1 week tijd – op speciale aanvraag zelf sneller. We versnijden rubbers op maat, staan in voor het stansen en kunnen de verschillende types zelfs zelfklevend maken. Daarvoor beschikken we over een enthousiast team van ervaren medewerkers en hoogwaardige bewerkingsmachines, waardoor we telkens weer eenzelfde hoge kwaliteit kunnen garanderen,” licht Dejans toe. “Dankzij onze expertise kunnen we ook met de klant meedenken. Die weet immers vaak niet wat de beste oplossing is voor zijn of haar toepassing. Onze experts luisteren naar de behoeften en bekijken dan welk type rubber voldoet aan de eisen. Zo kunnen we onze klanten volledig ontzorgen: van A tot Z.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.