NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Decentrale frequentieomvormer NORDAC ON – nu met groter vermogensbereik
Het vermogensbereik van de decentrale frequentieomvormer NORDAC ON is nu uitgebreid tot 2,6 kW en dat van de NORDAC ON+ tot 3 kW Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS

Decentrale frequentieomvormer NORDAC ON – nu met groter vermogensbereik

NORD DRIVESYSTEMS ontwikkelde zijn decentrale NORDAC ONSK 300P frequentieomvormers speciaal om te voldoen aan de eisen van horizontale transportbandtechnologie in intralogistiek en warehousing. De frequentieomvormers onderscheiden zich door een geïntegreerde Ethernet interface, IIoT mogelijkheden, volledig stekkerbaar uitgevoerd en een compact ontwerp. Vanaf nu is het vermogensbereik van de NORDAC ON uitgebreid tot 3 kW.

De NORDAC ON frequentieomvormers maken deel uit van het modulaire systeem van NORD en kunnen optimaal worden gecombineerd met de motoren van de fabrikant.

– NORDAC ON is ontworpen voor toepassingen met asynchroonmotoren,

– NORDAC ON+ is ontworpen voor de combinatie met zeer efficiënte IE5+ synchroonmotoren.

De aandrijvingen kunnen over een breed toerentalbereik worden gebruikt en maken daardoor variantenreductie mogelijk, bijvoorbeeld in grote intralogistieke systemen. De NORDAC ON is vanaf nu beschikbaar voor vermogens tot 2,6 kW en de NORDAC ON+ voor maximaal 3 kW. Beide hebben geïntegreerde Industrial Ethernet interfaces. Communicatieprotocollen, zoals Profinet, EtherNet/IP of EtherCAT, kunnen eenvoudig via parameters worden ingesteld. Firmware updates kunnen eveneens via Ethernet worden geïmplementeerd. Dit maakt de NORDAC ON/ON+ frequentieomvormers optimaal geschikt voor integratie in IIoT omgevingen. De apparatuur omvat ook een diagnose-interface, M12 aansluitingen voor sensoren en actuatoren en, in het geval van de NORDAC ON+, een extra protocol-gebaseerde encoderinterface die goed beschermd is tegen interferentie.

Economische plug-and-play oplossing

De ruimtebesparende decentrale frequentieomvormers kunnen perfect worden geïntegreerd in transportbandsystemen, waardoor bedrading aanzienlijk minder inspanning kost dan bij centrale frequentieomvormers. De stekkerbare aansluitingen maken van de NORDAC ON/ON+ een economische plug-and-play oplossing voor intralogistieke toepassingen. De frequentieomvormers zijn geschikt voor directe montage op de motor of voor wandmontage.

Net als alle NORD frequentieomvormers is de NORDAC ON/ON+ uitgerust met een krachtige PLC voor functies dicht bij de aandrijving. Deze kan data van aangesloten sensoren en actuatoren verwerken, regelsequenties starten en aandrijf- en applicatiedata communiceren met het controlecentrum, netwerkcomponenten of cloudopslag.

Optionele uitbreidingen

De volgende uitbreidingen zijn beschikbaar voor NORDAC ON frequentieomvormers:

Functionele veiligheidsfuncties zoals STO, interne remweerstanden voor dynamische start/stop processen, en een geïntegreerde remregeling, die de motorhoudrem zonder slijtage regelt en zorgt voor een betrouwbare handhaving van de stoppositie bij stilstand, bijvoorbeeld bij hellende transportbanden.

De temperatuurtoleranties van -30° tot +40°C maken de NORDAC ON serie tevens geschikt voor diepvriestoepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.