Draai- en freeswerk van de bovenste plank - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Draai- en freeswerk van de bovenste plank
Zo staan er al verschillende vijfassers op de werkvloer en kunnen de machines van Fraiponts ook het grotere werk aan binnen de nauwste toleranties.

Draai- en freeswerk van de bovenste plank

Kwaliteit dus. En net hiervan heeft Fraiponts zijn uithangbord gemaakt. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in complexe bewerkingen in draai- en freeswerk. Geen wonder dat onder andere de luchtvaart, voedingsindustrie en de medische sector, die toch met een haviksoog de kwaliteit bewaken, kwamen aankloppen in Zonhoven. De tandem van een geavanceerd machinepark en een gedreven, flexibele ploeg vormt er de sleutel tot succes.

Zoals zovele bedrijven in de streek, gaat de geschiedenis van Fraiponts uit Zonhoven helemaal terug tot de Limburgse mijnen. Grootvader René leverde er draai- en freeswerk voor af. Met de veerkracht die familiebedrijven typeert wisten ze zich na de sluiting van de mijnen helemaal te heroriënteren met een nieuw machinepark dat resoluut de kaart trok van complexe bewerkingen en grotere onderdelen. Een keuze die ook vandaag, met de derde generatie aan het roer, nog zijn vruchten afwerpt. Zaakvoerder Davy Fraiponts: “We gaan geen enkele uitdaging uit de weg en spelen altijd kort op de bal om voor elke vraag van de klant een gepaste oplossing te bieden. Hard werk, flexibiliteit, enthousiasme en weloverwogen investeringen vormen de basis van ons succes. Klanten kunnen al meer dan 25 jaar bij ons terecht voor CNC-frezen en -draaien, maar ook voor andere verspanende bewerkingen van componenten in staal, aluminium, rvs en kunststof. We hebben ook een goede reputatie opgebouwd in onder andere de voedingsindustrie, waar heel veel met rvs gewerkt wordt en de klanten vaak nog een stuk veeleisender zijn op het vlak van kwaliteit.”

Toegevoegde waarde creëren

Dat Fraiponts een graag geziene toeleverancier is in binnen- en buitenland en in tal van sectoren (machinebouw, voedingsindustrie, luchtvaart, fijnmechanica, automotive, elektronica …) heeft alles te maken met de kwaliteit van de stukken. Kwaliteit die al van in de ontwerpfase begint. “De engineers en de tekenafdeling van klanten bezorgen ons hun tekeningen. Wij proberen hun verlengstuk te zijn en de tekening tot in het kleinste detail te vertalen naar onze machines en zelfs tot volledig afgewerkte assemblages indien gewenst. Kwaliteit en precisie zijn belangrijke factoren voor onze klanten. Wij proberen ze volledig te ontzorgen door onze lat zo hoog mogelijk te leggen. Tegelijk kunnen we ook snel schakelen en flexibel bijsturen wanneer nodig”, aldus Fraiponts. Dat gebeurt enerzijds door een up-to-date machinepark dat uitblinkt in diversiteit en complexiteit. Zo staan er al verschillende vijfassers op de werkvloer en kunnen de machines van Fraiponts ook het grotere werk aan binnen de nauwste toleranties. Ontbraammachines maken het plaatje compleet voor een perfecte afwerking. “Anderzijds kunnen we rekenen op een enthousiaste mix van jonge en ervaren medewerkers, met vakmanschap in de vingers en op de hoogte van de nieuwste technieken en technologieën op de markt.”

Bijdrage aan vaccinaties

De optelsom van dit alles is dat Fraiponts een mooie toekomst tegemoet gaat. Momenteel bewijst het bedrijf uit Zonhoven ook zijn meerwaarde in de strijd tegen Covid-19. “Door onze inzet en flexibiliteit ontstaan telkens weer nieuwe opportuniteiten. Zo leverden we componenten voor Limburgse machines die de rubberen afdichtingen voor injectiespuitjes produceren. Vandaag worden ze ingezet bij het zetten van vaccins ter bescherming tegen het coronavirus”, besluit Fraiponts. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.