NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Elektronicabehuizing in XXL-formaat
De XXL-versie van de drukgietbehuizingen uit de Bocube Alu serie van BOPLA biedt nog meer ruimte voor sensibele elektronicacomponenten.

Elektronicabehuizing in XXL-formaat

De behuizingen uit de Bocube Alu serie van specialist BOPLA, verdeeld door Phoenix Mecano nv, springen in het oog door hun design en functionaliteit. Deze familie esthetische en robuuste aluminium drukgietbehuizingen omvat ook een XXL-versie met afmetingen 340 x 240 x 120 mm. De Bocube Alu BA 342412 F met een IP69-beschermingsgraad en een IK08-stootbestendigheid is ideaal voor sensibele inbouwcomponenten die meer ruimte vereisen, zelfs voor integratie in extreem ruwe en veeleisende omgevingen.

De elektronicabehuizingen en de invoereenheden zoals HMI-systemen en membraantoetsenborden van BOPLA worden gebruikt in de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen en omgevingen. Dankzij de continue drang naar innovatie kan de fabrikant steeds weer perfect inspelen op elke specifieke vraag. Het ruime aanbod werd dit jaar verder uitgebreid met onder meer de Bocube Alu BA 342412 F. Dit is een XXL-behuizing van 340 x 240 x 120 mm met een IP69-beschermingsgraad en een IK08-stootbestendigheid voor toepassingen waar de elektronicacomponenten meer ruimte vereisen. Het dekseloppervlak heeft in de standaarduitvoering een verdieping, waardoor displays en toetsenborden met grotere afmetingen ingebouwd kunnen worden. Die integratie wordt nog vereenvoudigd door de toegepaste scharniertechniek. Met een optionele dekselafdichting uit silicone kan dit product bovendien ook in omgevingen met extreme temperatuuromstandigheden ingezet worden.

Alle Bocube Alu behuizingen voldoen aan de eisen, die in de Europese machinerichtlijn voorgeschreven zijn. Zo lopen mens en machine geen risico door vallende of verloren onderdelen, omdat men bij het openen van de behuizing de schroefafdekkingen niet moet afnemen. Deksel, schroefjes, afdekkingen, …, en alle andere onderdelen blijven dus in de behuizing. Bij het ontwerp werden al voorzieningen getroffen om een drukcompensatiemembraan (DEA) aan te brengen. Zo kan er bij een wisselwerking van temperaturen geen vocht door de afdichting in de behuizing gezogen worden. Deze behuizing is beschikbaar in de standaardkleuren lichtgrijs en grafietgrijs, maar kan op aanvraag ook in speciale kleuren geproduceerd worden. Phoenix Mecano België kan ook instaan voor mechanische bewerkingen, digitaal bedrukken, laser markering, graveren, lakken, poedercoating en EMC-coating bij kunststofbehuizingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.