NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Ewellix lanceert nieuwe serie IoT-Ready electro-mechanische actuatoren

Ewellix lanceert nieuwe serie IoT-Ready electro-mechanische actuatoren

Ewellix heeft zijn hoogwaardige CASM-100- en LEMC-actuatoren opnieuw ontworpen met nieuwe ingebouwde, draadloze sensoren die kracht en temperatuur meten.

Ewellix (voorheen SKF Motion Technologies) heeft de nieuwe actuatoren, die krachten leveren tot 82kN en snelheden van 1 meter per seconde, speciaal ontwikkeld om real-time, nauwkeurige informatie te leveren die de productiviteit van de machine verbetert.

Met de nieuwe Ewellix actuatoren zijn upgrades van een productielijn nu mogelijk zonder grote aanpassingen aan de bestaande machine lay-outs. De nieuwe CASM-100 en LEMC actuatoren zijn voorzien van geïntegreerde sensoren in de behuizing. Deze zorgen  voor een nauwkeurige meting van het koppel dat door de motor wordt geleverd via de interne kogel- of rollenomloopschroef, zelfs wanneer de actuator stilstaat. Bovendien fungeert de sensor als een temperatuurbewakingssysteem dat een signaal afgeeft als de aandrijving oververhit dreigt te raken.

Deze configuratie geeft real-time operationele informatie die kan worden gecommuniceerd naar hogere besturingssystemen. Hierdoor is het mogelijk om met meer de algemene prestaties en productiviteit te verbeteren met een grotere mate van veiligheid.

Damien Ehry, Business Support Manager bij Ewellix, zegt: “Dit is een geweldige ontwikkeling voor de CASM-100 en LEMC actuatoren. Beide typen actuatoren zijn verkrijgbaar in meerdere combinaties met een zeer breed toepassingsgebied, waardoor ze erg populair zijn bij fabrikanten en constructeurs. In vergelijking met traditionele hydraulische systemen zorgen de grotere nauwkeurigheid, flexibiliteit, goede prestaties en betrouwbaarheid van deze actuatoren voor een hogere productiviteit en lagere onderhoudskosten voor onze klanten.

“De geïntegreerde sensoren zijn een verdere verbetering, nauwkeurige metingen laten zien hoe ruimte- en energiebesparingen kunnen worden bereikt door het verkleinen van de aanbouwdelen. Dit leidt tot een totale kostenreductie van de productielijn terwijl de productieprocessen veiliger worden, wat aantoont dat Ewellix bij de ontwikkeling van IoT-toepasbare technologie altijd de klant in het achterhoofd heeft”.

Een ander voordeel van de Ewellix IoT-toepasbare actuatoren met geïntegreerde sensoren is dat het gemakkelijker is om bij omschakeling van hydraulisch en pneumatisch naar een elektromechanisch systeem de juiste grootte van de actuator te specificeren. Door eerst een prototype te gebruiken om een van de actuatoren te vervangen, alvorens de gehele productielijn over te zetten, kunnen fabrikanten die over willen schakelen op een elektromechanisch proces, potentieel profiteren van nog meer kosten-, ruimte- en gewichtsbesparingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.