NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Geautomatiseerd magazijn ook voor de kleinste onderdelen
A&C Noyens is gespecialiseerd in carrosseriebouw, constructie van aanhangwagens, opleggers en de opbouw van vrachtagens, volledig op maat van de klant.

Geautomatiseerd magazijn ook voor de kleinste onderdelen

Voor de constructie van aanhangwagens, opleggers, BE-trailers, laadbakken en ramendragers zijn heel wat grote en kleine onderdelen nodig. A&C Noyens heeft een uitgebreid onderdelenmagazijn voor de eigen assemblage, maar ook voor professionals en doe-het-zelvers. De broers Noyens investeerden recent in een geautomatiseerd magazijn type Hänel Lean-Lift® voor de efficiënte opslag van de kleine componenten. Voor de engineering, montage, inbedrijfstelling en nazorg van deze installatie deden ze een beroep op DDD Technics.

Wie naar een maatwerk aanhangwagen, oplegger of vrachtwagen op zoek is, is bij A&C Noyens in Olen aan het juiste adres. De firma werd in 1998 opgericht door Frans Noyens en zijn vrouw Rita Wens, en wordt vandaag in de tweede generatie geleid door de zonen Hans, Sven en Jan. De industriële voertuigen worden volledig in huis gerealiseerd: ontwerp en engineering, productie, afwerking, oplevering en na-service. 

“We ontwikkelen en bouwen twee-, drie- en vierassige aanhangwagens, maar ook aanhangwagens voor het transport van containers, voor intern transport op bedrijventerreinen of voor het koppelen aan landbouwvoertuigen, zelfs op maat gemaakte markt- en promotieaanhangwagens (Promostreamer®)”, vertelt Jan Noyens. “Verder kunnen klanten bij ons terecht voor de meest uiteenlopende opleggers: gesloten, met schuifzeil of met openslaande zijwanden, kraanopleggers, city- en racing trailers, koelopleggers…. We zijn ook al jaren bekend voor onze op maat vervaardigde vrachtwagens met open laadvloer, met schuifzeil of met gesloten bak, maar ook koelwagens, kippers, medisch onderzoekwagens, mobiele werkplaatsen, voertuigen voor dierenvervoer of glastransport…. Tot slot behoren ook BE-trailers, mobiele podia, roadshow trucks, promotievrachtwagens en toeristentreinen tot de mogelijkheden.”

Deze Lean-Lift® omvat 41 plateaus en wordt bediend via een intuïtieve touchscreen.

Grondige vergelijking

Bij Noyens gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg. Zo staan ze niet alleen in voor de bouw van nieuwe voertuigen, maar ook voor herstellingen. Daarvoor beschikt het familiebedrijf uiteraard over een uitgebreide voorraad aan grote onderdelen en kleine componenten. Bovendien is dit magazijn een winkel, waar professionals en doe-het-zelvers onderdelen vinden. De grotere onderdelen worden in rekken opgeslagen, maar door het ruime aanbod aan kleinere componenten bleek de magazijnruimte te klein. Daarom gingen de broers onder meer tijdens Matexpo op zoek naar een oplossing om die stukken compact op te slaan. Ze raakten onder de indruk van de geautomatiseerde magazijntorens en kozen, na grondige vergelijking van de mogelijkheden, voor de Hänel Lean-Lift®, verdeeld door DDD Technics.

“Dankzij dit plateauliftsysteem kunnen alle onderdelen op een overzichtelijke manier opgeslagen worden. Na invoer via de intuïtieve touchscreen worden de opgevraagde artikelen binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht, waar ze op ergonomische hoogte uitgenomen kunnen worden,” legt Marc Mertens, technisch commercieel afgevaardigde bij DDD Technics, uit. “De Hänel Lean-Lift® centraal in het magazijn van Noyens beschikt over 41 plateaus. Ze is 2460 mm breed, 825 mm diep en 6000 mm hoog.”

De opgevraagde artikelen worden binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht, waar ze op ergonomische hoogte uitgenomen kunnen worden.

Verhoogde efficiëntie

De plateaulift werd zowat drie maanden geleden gemonteerd en vandaag wordt de laatste hand gelegd aan de indeling van de plateaus en het integreren van de onderdelen en componenten. 

“We zijn heel tevreden over onze investering. We sparen veel magazijnruimte uit omdat alles in deze compacte toren in de hoogte gestapeld wordt. Bovendien kunnen we snel en efficiënt alle componenten opvragen, waardoor we veel tijd winnen”, sluit Jan Noyens af. “Bij vragen contacteren we het team van DDD Technics en worden we onmiddellijk vanop afstand of ter plaatse geholpen. In de toekomst willen we deze Hänel Lean-Lift® aan onze ERP-software koppelen, waardoor de werking van ons magazijn nog verder geoptimaliseerd zal worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.