NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Geautomatiseerden kostenefficiënt lasermarkeren
De mp-LM 1M zal u voorzien van 20.000 uur van hoge kwaliteit lasermarkeren.

Geautomatiseerden kostenefficiënt lasermarkeren

Murrplastik mag zich wereldmarktleider noemen in oplossingen voor industrieel labelen. Drie sleutelwoorden fungeren als rode draad doorheen het volledige portfolio: kwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid. Dat bewees het bedrijf ook weer op de voorbije editie van de SPS. Daar stelde het zijn nieuwste toestellen voor lasermarkeren voor. Met de mp-LM 1M  presenteerde het een compact, draagbaar lasermarkeertoestel. ATEM, officieel verdeler voor België en Luxemburg, brengt hem voor u mee naar de Indumation beurs.

Lasermarkeringen op een brede waaier aan materialen: polycarbonaat, polypropyleen, geanodiseerd aluminium en rvs.

Murrplastik introduceert de mp-LM 1M, een systeem dat gebruikers in staat stelt om een slijtvaste kwaliteitslabeling te realiseren op een grote verscheidenheid aan basismaterialen. In tegenstelling tot oppervlakteprocessen (zoals inkt en thermische transfer) die weinig impact op het oppervlak hebben, zorgt de laser immers voor permanente en onomkeerbare veranderingen in het materiaal dat gemarkeerd moet worden. Een label dat dus 100% permanent is, maar ook bestand tegen fraude en niet detecteerbaar. De hoge kwaliteit van de lasermarkeringen van de mp-LM serie ontstaat uit een carbonisatie van het markeermateriaal. Dankzij de ultraprecisie van de laser, die tot op microniveau gaat, kunnen zelfs de fijnste details uitgewerkt worden. De uiterst hoge resolutie van 600 dpi levert ook een piekfijn resultaat af bij kleine lettertypes en afbeeldingen. Er kunnen meerdere processen geïmplementeerd worden met lasermarkeren: graveren, ablatie, temperen, verkleuren en zelfs schuimen. De juiste keuze hangt af van het materiaal dat gemarkeerd moet worden en de kwaliteitseisen van de toepassing.

De hoge kwaliteit van de lasermarkering van de mp-LM 1M is het resultaat van een chemische reactie in het te markeren materiaal.

Budgetvriendelijke investering

Met zijn lage initiële kosten en minimale bedrijfs- en levenscycluskosten is de mp-LM 1M het perfecte labelsysteem voor bedrijven met een laag tot gemiddeld volume aan labelwerk die hoge eisen stellen aan de kwaliteit van de geproduceerde labels. Het apparaat weegt slechts 7,5 kg en kan daardoor in the field echt het verschil maken. Door bijvoorbeeld QR-codes op uw labels af te drukken hebben uw technici alle informatie die ze nodig hebben ter beschikking. Het kan automatisch ID-plaatjes labelen voor kabels, leidingen, terminals, bedieningspanelen en signaleringsapparatuur, schakelapparatuur, media-apparaten en nog veel meer. 

Bijkomend voordeel: zijn gebruiksgemak. De mp-LM 1M kan nauwkeurig worden bestuurd en bediend via een USB-poort of Ethernet en een PC door gebruik te maken van de beproefde en bewezen mp-UniversalMarkingSoftware. In het geval van het mp-LM 1M laser-labelsysteem kan de dichtheid van het labelen worden aangepast aan de eisen met snelheidsinstellingen en het aantal herhalingen. 

Waar het verschil hem dan zit met de andere modellen in de mp-LM reeks? Er is geen magazijn aanwezig om grote printopdrachten in één keer uit te voeren. Daarentegen is de prijs veel gunstiger en is de printer ook lichter en compacter.

Met de mp-LM 1M presenteerde Murrplastik een compact, draagbaar lasermarkeertoestel. ATEM, officieel verdeler voor België en Luxemburg, brengt het voor u mee naar de Indumation beurs.

Flexibiliteit troef

De flexibele, geautomatiseerde processen van de mp-LM 1M, geschikt voor de verschillende Murrplastik materialen, zijn het hoogtepunt van dit budgetvriendelijk laserlabelsysteem. Of het nu gaat om polycarbonaat, polypropyleen, aluminium, rvs of laserfolie, de materialen worden in het toestel ingevoerd via een speciale draagplaat en worden via dezelfde weg weer uitgevoerd. De mp-LM 1M zal u voorzien van 20.000 uur van hoge kwaliteit lasermarkeren. Onderhoud moet een keer per week gebeuren via het serviceluik. Maar dat is al even eenvoudig als stofzuigen: gewoon een kwestie van het stof te verwijderen en de laserlens af te vegen met een vochtige microvezeldoek. 

Voordelen van de mp-LM 1M in een notendop
-labelstabiliteit
-compact en draagbaar toestel
-PC/PP-materiaal bruikbaar zonder GP
-geautomatiseerde verwerking van de meeste MPS-labeltypes en materialen voor laser
-hoge kwaliteit
-lage investerings- en operationele kosten
-geen verbruiksartikelen nodig
-contactloos markeren

ATEM – Stand 617

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.