Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Motion, Gears & Drives

Hoge snelheid, makkelijk te handlen, kogellagers met lange levensduur van NSK

P_ACBB_4-Point_Brass-Cage-874x555_CMYK
NSK’s QJ serie vierpuntslagers kunnen grote axiale belastingen in beide richtingen aan.

17 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Toepassingen die hoge snelheden, eenvoudige bediening en een lange levensduur vereisen, zullen veel profijt hebben van de nieuwe vierpuntslagers van NSK. De innovatieve QJ serie heeft een zeer sterke buitenring-geleide messing kooi die extreem hoge snelheden en een betere loopnauwkeurigheid mogelijk maakt. Een contacthoek van 35°zorgt voor een hoog axiaal draagvermogen en daarmee voor een langere levensduur, wat de kosten voor stilstand en onderhoud minimaliseert.

De QJ serie vierpuntslagers is voorzien van een in twee helften gedeelde binnenring. Gebruikers kunnen zo de buitenring van deze geavanceerde eenrijige hoekcontactlagers scheiden van de binnenringhelften (gedeeld langs een vlak loodrecht op de hartlijn van de as), voor een zo makkelijk mogelijke handling.

Voor veeleisende toepassingen kunnen NSK QJ lagers grotere axiale belastingen in beide richtingen opnemen. Dit maakt de lagers ideaal voor toepassingen met zuiver axiale belastingen, of gecombineerde belastingen waarbij de axiale belasting hoog is.

Een ander groot voordeel is het compacte formaat van de QJ serie. Eén enkele QJ unit kan een face-to-face of rug-aan-rug opstelling van conventionele lagers vervangen, waardoor waardevolle ontwerpruimte vrijkomt.

Dit alles faciliteert een brede waaier van toepassingen, zoals olievrije schroefcompressoren, industriële pompen, tractortransmissies, robottransmissies en servomotoren. Ook toepassingen in de petrochemische, chemische en farmaceutische industrie kunnen profiteren van de toegevoegde waarde van deze lagers.

Deze toegevoegde waarde heeft vele bronnen, waarbij de tientallen jaren ervaring en expertise die NSK heeft ingebracht bij het ontwikkelen van een speciaal inwendig ontwerp, en de met hoge precisie vervaardigde messing kooi, een essentiële rol spelen. Deze combinatie resulteert in een hogere begrenzingssnelheid, een hoge maat- en loopnauwkeurigheid (P6) en een kleine axiale speling. Bijkomende voordelen zijn reductie van warmteontwikkeling, trillingen en geluid.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details