NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Hoogperformante kabelveer- en crashdempers
De nieuwe crashdempers voor eenmalig gebruik.

Hoogperformante kabelveer- en crashdempers

Op Indumation geeft ACE Stoßdämpfer GmbH acte de présence met onder meer zijn kabelveer- en crashdempers. Ook de POWERISE actuatoren van STABILUS zijn vertegenwoordigd op de stand van ACE.

De kabelveerdempers zijn zeer goed bestand tegen hitte, kou, zuren, zeewater en uv-straling. Tegelijkertijd beschikken ze over permanent hoge vibratie-, schok- en stootdempende eigenschappen. Ze worden gekenmerkt door flexibiliteit en veelzijdige toepassingsmogelijkheden; ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt in mobiele toepassingen. 

Een ander pluspunt is dat de dempers kwetsbare machines en onderdelen tijdens het transport ervan optimaal beschermen. Bovendien kunnen de roestvrijstalen kabels worden voorzien van een coating. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke uitvoeringen van deze dempers kan een breed scala aan belastingen en trillingen worden opgevangen en/of geïsoleerd.

Bij een calamiteit worden de dempers – zoals voorzien – in elkaar gedrukt.

Noodstops

Daarnaast presenteert ACE zijn nieuwe crashdempers voor noodstops. Deze dempers voor eenmalig gebruik zijn gemaakt van aluminium of stalen buizen, die bij een crash vervormen en de kinetische energie die hierbij vrijkomt in warmte omzetten. 

De machineonderdelen beschermen constructies tijdens een calamiteit door een grote, gelijkmatige energieopname van 98 procent. De crashdempers van ACE zorgen dat machines en installaties stabiel en probleemloos blijven opereren en garanderen een uitstekende bescherming bij noodstops. Ze kunnen bovendien eenvoudig worden gemonteerd en kunnen na een crash gemakkelijk worden vervangen. De dempers zijn gemaakt van speciaal ontworpen aluminium buizen of staal. In de aluminium uitvoering hebben ze een buitendiameter van 87,5 mm; in de stalen varianten bedraagt deze 38 en 63 mm. Er zijn standaard tien basistypes leverbaar, met een energieopname in noodstoptoepassingen die varieert van 670 Nm/slag tot 11.200 Nm/slag. Afhankelijk van het type is de maximale slaglengte van de componenten tussen 45 mm en 160 mm.

Alle producttypes zijn bijzonder goed bestand tegen hitte, kou, zuren, zeewater en uv-straling klein.

Actuatoren voor industrie

Ook de POWERISE actuatoren van STABILUS zijn vertegenwoordigd op de stand van ACE. Dit zijn elektromechanische actuatoren die wereldwijd al in de automotive sector worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het openen en sluiten van de achterklep van een auto. Ze zijn nu echter ook beschikbaar voor industriële toepassingen. Afhankelijk van de toepassing en het ontwerp, kan de actuator eenvoudig handmatig worden versteld, zodat productieprocessen bij stroomuitval of andere noodsituaties niet worden verstoord. De POWERISE kan eventueel worden voorzien van eindschakelaars of wegmeting. www.ace-ace.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.