Innovatieve oplossingen voor kabelbeheer - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Innovatieve oplossingen voor kabelbeheer
Daar beschikbare ruimte vinden in schakelkasten altijd een uitdaging is, kiest Murrplastik resoluut voor oplossingen voor kabeldoorvoeren in het meest compacte formaat mogelijk.

Innovatieve oplossingen voor kabelbeheer

Waar machines zijn, zijn kabels. Professioneel kabelbeheer is dan ook een niet te onderschatten troef. En waar Murrplastik zijn visitekaartje van gemaakt heeft. Met Duitse ‘Gründlichkeit’ maakt het bedrijf met hoofdzetel in het Duitse Oppenheim werk van oplossingen voor kabelrupsen, kabelbescherming, kabeldoorvoeren, identificatie en etikettering van kabels en uiteraard kabelgeleiding en kabels voor robotica. Met meer dan 200 patenten onder de riem, mag het duidelijk wezen dat Murrplastik ook blijft innoveren in professioneel kabelbeheer. In België staat ATEM in voor de verdeling.

Kabels vervullen cruciale functies in machines om te zorgen voor een feilloze energievoorziening en data-uitwisseling. Het hoeft dus niet te verwonderen dat de eisen van machinebouwers ook voor deze componenten steeds hoger komt te liggen. En dat geldt ook voor het beheer van die kabels. Flexibiliteit, efficiëntie, rendabiliteit, service en vakkennis zijn de sleutelwoorden die van fabrikanten verwacht worden. “Uitdagingen waar Murrplastik graag de handschoen voor opneemt. Met een brede vertegenwoordiging in alle industriële sectoren hebben deze oplossingen voor professioneel kabelbeheer zich al uitermate bewezen in het veld. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit die wordt nagestreefd in elke stap van het productieproces. En uiteraard met de jaren van ervaring en kennis die het gebruikers biedt om tot de juiste oplossing te komen. We verzorgen als ATEM de eerstelijnsvragen, maar hebben altijd toegang tot die nog diepgaandere expertise in het hoofdkwartier”, aldus Koen Notelaers, sales director BeLux van ATEM dat instaat voor de verdeling in België. 

Waar machines zijn, zijn kabels. Professioneel kabelbeheer is dan ook een niet te onderschatten troef. Een waar Murrplastik zijn visitekaartje van gemaakt heeft.

Alles wat nodig is in kabelbeheer

Murrplastik heeft een gamma dat zich breed uitstrekt, zodat het klanten kan ontzorgen op alle vlakken van kabelbeheer. We zetten ze hier even op een rijtje.

  • Kabelrupsen: waar permanenten lineaire of beweegbare geleiding nodig is voor lijnen en circuits, kunnen de kabelrupsen van Murrplastik ingezet worden in een verscheiden­heid van uitvoeringen. Van robots tot transportbanden, van kraaninstallaties tot automobieltechniek. De kabelrupsen onderscheiden zich met de glasvezelversterkte kunststof die zich optimaal aanpast aan de meest uiteenlopende toepassingen. Met inno­vatieve oplossingen om geluidsemissies te beperken en de levensduur te verlengen.
  • Kabelbescherming: In kabelbescherming zet Murrplastik altijd de voordelen voor de gebruiker voorop om tot een perfect systeemontwerp te komen waar de compatibiliteit tussen de verschillende onderdelen gegarandeerd is. 
  • Kabeldoorvoeren: daar beschikbare ruimte vinden in schakelkasten altijd een uitdaging is, kiest Murrplastik resoluut voor oplossingen voor kabel­doorvoeren in het meest compacte formaat mogelijk. Daarnaast wordt ingezet op gebruiksgemak voor een eenvoudige en snelle assemblage.
  • Etikettering: Murrplastik mag zich wereldwijd marktleider noemen van zowel manuele als computergestuurde etikettering van kabels. Elk systeem (lasermarkeren, graveren, inktjet printen thermische transfer …) kenmerkt zich door een hoge kwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid om zelfs in de moeilijkste omstandigheden een lange levensduur te garanderen.
  • Energietoevoer voor robotica: robots hebben vrijheid nodig om zich snel, efficiënt en nauwkeurig van hun taken te kunnen kwijten. Op basis van universele montagehardware kan de gebruiker zijn eigen configuratie samenstellen voor de meest populaire robotmerken. Op die manier kunnen de hydraulische, pneumatische en elektrische componenten feilloos beschermd worden.
De kabelrupsen van Murrplastik onderscheiden zich met de glasvezelversterkte kunststof die zich optimaal aanpast aan de meest uiteenlopende toepassingen.

Dienstenpakket

Om van zijn producten ook echte oplossingen te maken, koppelt Murrplastik er een uitgebreid pakket van diensten aan. Het gaat daarbij heel ver om alles op maat van de klant aan te leveren. “De connect4motion zijn bijvoorbeeld kant-en-klare energiekettingsystemen. Daarnaast kan de klant ook zelf online zijn energieketting configureren met de chainbuilder 2.0. En voor wie de assemblage liever uit handen geeft, komt Murrplastik naar de werf. Eenzelfde verhaal bij onze kabeldoorvoeren. Met KDP on demand wordt de geleiding helemaal op maat van de klant uitgewerkt qua formaat, vorm, patroon, materiaal … Verder kunnen klanten zelf kleuren, lengtes en verpakkingen specifiëren. De kabelbeschermers kunnen tevens bedrukt worden, bijvoorbeeld met een logo. Of we voorzien de etikettering al op de producten”, besluit Notelaers. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.