Krachtige alliantie brengt nieuwe mogelijkheden voor klanten - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Krachtige alliantie brengt nieuwe mogelijkheden voor klanten
Van links naar rechts: Manuel Sannen, Christophe Jans en Stefan Debackere. Een jaar na de overname, is de fusie onder de naam van KLINGER Belgium sinds 1 mei 2024 officieel.

Krachtige alliantie brengt nieuwe mogelijkheden voor klanten

De samensmelting van KLINGER Belgium en Philippe Jans, twee toonaangevende spelers in de procesindustrie, opent de deur naar een gloednieuwe fase van innovatie en klantgerichte service.

Samen bouwen we verder aan een betere, duurzamere procesindustrie.

“Een jaar na de overname, is de fusie onder de naam van KLINGER Belgium sinds 1 mei 2024 officieel”, verklaarde Manuel Sannen, managing director van KLINGER Belgium. “Het volledige team van Philippe Jans voegt aanzienlijke waarde toe aan onze organisatie, niet alleen omwille van hun activiteiten, maar ook door hun diepgaande kennis en ervaring. Waardevolle troeven die we optimaal willen benutten. Daarom hebben we uitgebreid de tijd genomen om onze visie en doelen te verenigen. We verzekerden ook al snel na de aankondiging van de overname dat er geen plannen zijn voor ontslagen of sluiting van de vestiging in Oelegem. Dit is trouwens altijd de aanpak bij overnames binnen de KLINGER Group, waarbij er steeds gestreefd wordt naar een optimale synergie tussen beide bedrijven.”

De fusie werd officieel bezegeld en gevierd tijdens een feestelijk teamevent in kasteel Tivoli, in Mechelen, symbolisch gelegen tussen beide vestigingen in Oelegem en Vilvoorde.

Uitbreiding productportfolio en eigen productieatelier 

Een van de meest opvallende troeven die Philippe Jans met zich meebrengt, is de aanwezigheid van een eigen productieatelier om dichtingen op maat te stansen. Dit stelt KLINGER Belgium in staat om nog sneller en flexibeler te reageren op de behoeften van klanten. Het extra aanbod aan industriële slangen, koppelingen, O-ringen en rubber oplossingen bleek tijdens het overgangsjaar al van onschatbare waarde. De KLINGER Holding beschouwt deze fusie dan ook als een van de meest geslaagde overnames wereldwijd, en dit dankzij de complementariteit van het productaanbod en het productieatelier voor het snijden van op maat gemaakte dichtingen. Arne Frans, productiemedewerker in Oelegem, heeft hiervoor twee machines onder zijn hoede die hij in functie van het materiaal inzet: “Snelle doorlooptijden en een ruime voorraad aan materiaal zijn belangrijk om aan de noden en eisen van onze projecten te voldoen, zelfs de meest complexe.”

Gedreven door een stevige basis, een verrijking van het productportfolio en een gedeelde visie op groei en service, kijken KLINGER Belgium en Philippe Jans vol vertrouwen uit naar een mooie toekomst samen.

Samen naar succes

De fusie werd officieel bezegeld en gevierd tijdens een feestelijk teamevent in kasteel Tivoli, in Mechelen, symbolisch gelegen tussen beide vestigingen in Oelegem en Vilvoorde. 

“Dit was een moment om beide teams in een feestelijk kader samen te brengen en met elkaar te laten kennismaken. Voor deze bijzondere gelegenheid werd het productieatelier in Oelegem zelfs voor een keer gesloten, omdat we het zo belangrijk vinden om in te zetten op de kracht van eenheid en gedeelde waarden”, vertelt Eveline Bosmans, HR manager KLINGER Belgium. “Familiewaarden zijn van groot belang binnen KLINGER Belgium, net zoals bij Philippe Jans. Het bieden van hoogstaande service en het dicht bij onze klanten staan zitten in allebei ons DNA. Op alle vlakken vormen we dus een perfecte match. Dat zal de toekomst alleen maar meer uitwijzen.” 

Veerle Blomme, Inside Sales Manager KLINGER Belgium en Eveline Bosmans, HR Manager KLINGER Belgium: “Op alle vlakken vormen we met beide bedrijven de perfecte match en dat zal de toekomst alleen maar meer uitwijzen.”

De kracht van gezonde groeiambitie

Voor zaakvoerder Christophe Jans was het behoud van de locatie in Oelegem een essentiële voorwaarde in de deal. “Ik zocht naar een manier om de toekomst van het bedrijf te waarborgen en verdere groei mogelijk te maken. Het gedeelde element met KLINGER Belgium, met name de rubberen dichtingen, vormt het ideale vertrekpunt. We zullen hier in de komende jaren verder in investeren”, zei hij. “Dat we in 2023 een topjaar hadden qua omzet, bewijst hoe trots ik mag zijn op mijn team. Hoewel het nieuws van de overname aanvankelijk uitdagend was, met begrijpelijke vragen en onzekerheden, heb ik opnieuw mogen ervaren hoeveel we kunnen bereiken wanneer we samen naar een gemeenschappelijk doel streven. Samen met het team in Vilvoorde kijken we uit naar een succesvolle samenwerking en alle nieuwe opportuniteiten die deze met zich mee zal brengen.”  

Productiemedewerkers Arne Frans en Sam De Kerf: “Snelle doorlooptijden en een ruime voorraad aan materiaal zijn belangrijk om aan de noden en eisen van onze projecten te voldoen, zelfs de meest complexe.”

Autonomie en synergie

Het enthousiasme onder het personeel is voelbaar op alle fronten. Het team van KLINGER Belgium verwelkomt de versterking van Philippe Jans met open armen, en vice versa. Veerle De Blomme, internal sales manager KLINGER Belgium: “Al meer dan twintig jaar ben ik actief bij KLINGER Belgium, voornamelijk omdat de wereld van techniek zo boeit, maar ook omdat het een hecht team is. De aanwinst met Philippe Jans juichen we alleen maar toe, omdat een eigen productieatelier een aanzienlijk voordeel biedt voor onze klanten. Het afgelopen jaar is er al heel wat kennisuitwisseling geweest tussen beide teams, van productassortiment tot werkmethodes en klantrelaties. Aan beide zijden voelen we een sterke harmonie, en kijken we vol vertrouwen uit naar een veelbelovende toekomst.”

Veelbelovende toekomst verzekerd

Gedreven door een stevige basis, een verrijking van het productportfolio en een gedeelde visie op groei en service, kijken KLINGER Belgium en Philippe Jans vol vertrouwen uit naar een mooie toekomst samen. 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.