LQE het compacte ventiel van Schmalz: snel, slim en veilig! - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
LQE het compacte ventiel van Schmalz: snel, slim en veilig!
Het compacte ventiel LQE is zo klein en licht dat het direct op de grijper kan worden geïnstalleerd.

LQE het compacte ventiel van Schmalz: snel, slim en veilig!

Het compacte ventiel LQEc/i verkort het handlingproces aanzienlijk. Het ventiel is zo klein en licht dat het direct op de grijper kan worden geïnstalleerd en in fracties van een seconde het gewenste vacuüm kan leveren.

Maximale doorstroming bij pick-and-place toepassingen vereist een krachtig grijpconcept. Voorwaarde hiervoor: extreem korte evacuatie- en ventilatietijden. Hier komen de direct aangestuurde 3/2 ventielen met geïntegreerde vacuümschakelaar in beeld. In systemen met gecentraliseerde vacuümopwekking maken ze decentrale bewaking en besturing van het proces direct op de grijper mogelijk.

Met een maximaal debiet van 268 liter per minuut kunnen de compacte ventielen afzonderlijk of samen worden gebruikt voor het ontwerpen van meerdere vacuümcircuits. In combinatie met elektrische vacuümgeneratoren zoals de compacte pomp GCPi kunnen engineers volledig elektrische systemen ontwerpen. De effectieve atmosferische ventilatie maakt het mogelijk om dure perslucht achterwege te laten, zelfs bij het neerleggen van werkstukken. Geoptimaliseerde stroomsnelheden maken het proces snel en betrouwbaar. Aansluiting en inbedrijfstelling zijn snel gerealiseerd omdat ventiel en schakelaar in de behuizing zijn geïntegreerd.

De LQEi maakt deel uit van de Schmalz Connect-serie en is daarom voorbestemd voor de digitale fabriek. Hij levert proces- en statusgegevens via IO-Link, zodat operators de machine niet alleen op afstand en in realtime kunnen monitoren, maar ook sluipende veranderingen kunnen detecteren voordat de storing optreedt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.