NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Maatwerk met brede voorraad componenten
De nieuwste versie van de Elsto-bedrijfsmascotte.

Maatwerk met brede voorraad componenten

Elsto ontwikkelt, vervaardigt en levert zowel standaard als gespecialiseerde mechanische aandrijvingen en bijbehorende besturingssystemen. Een aanzienlijke voorraad aan hoogwaardige componenten en producten zorgt daarbij voor snelle leveringen. Van maatwerk in motortechnologie tot een opvallende presentatie op Indumation, Elsto bewijst eens te meer zijn expertise en innovatiekracht in machinebouw en aandrijftechnologie.

Elsto, onderdeel van de Stokvis Group, specialiseert zich in machinebouw en aandrijftechnologie, en voegt daar een brede expertise in het ontwikkelen, vervaardigen en leveren van zowel standaard als gespecialiseerde mechanische aandrijvingen en de bijbehorende besturingssystemen aan toe. Het bedrijf is voornamelijk actief in België en Nederland en kan ondertussen bogen op meer dan vijftig jaar ervaring in de sector. Het maakt het verschil met een aanzienlijke voorraad aan hoogwaardige componenten en producten, wat resulteert in korte levertijden voor onderdelen of aandrijfsystemen.

Een planetaire kast met vijf versnellingstrappen.

Standaardcomponenten, unieke oplossingen

Bert Vanpeteghem, sales manager België: “Elsto onderscheidt zich bovendien door het vermogen om aangepaste oplossingen te creëren
met behulp van zoveel mogelijk standaardcomponenten. Onze uitgebreide voorraad, gecombineerd met interne engineering- en productiemogelijkheden, zorgt ervoor dat we bijna elke ‘onmogelijke’ uitdaging kunnen aangaan. Een belangrijk aspect van onze bedrijfsvoering is de levering van nieuwe apparatuur aan OEM-bedrijven en integratoren. Hierbij is het bieden van effectieve ondersteuning na de oorspronkelijke levering een essentieel onderdeel van de klantrelaties. Elsto zorgt er bovendien voor dat de betrouwbaarheid en efficiëntie van productieprocessen behouden blijft door correcte installatie, onderhoud, revisie of retrofit.”

Synergie tussen verkoop, engineering en productie

“Elsto excelleert juist wanneer standaardoplossingen niet volstaan”, gaat Vanpeteghem verder. “In samenspraak met klanten ontwikkelen we nieuwe constructies of modificeren we bestaande. Dankzij onze eigen productiefaciliteiten kunnen we, ongeacht omvang en complexiteit, de door klanten gewenste maatwerkoplossingen adviseren en realiseren. Vrijwel alle werkzaamheden vinden plaats binnen onze organisatie.”

“We beschikken over een uitgebreide voorraad aan componenten van gerenommeerde fabrikanten zoals Bonfiglioli, Trasmital, Vectron, AEG-Lafert, Pfaff-silberblau, Desch, Euromotori en Tecnoingranaggi. Dit stelt ons in staat om klantgerichte en resultaatgerichte antwoorden te bieden. Dankzij de samenwerking tussen onze verkoopafdeling, de engineeringafdeling en onze goed uitgeruste werkplaats, zijn we in staat om zelfs de meest unieke oplossingen te realiseren.”

Jack-up aandrijvingen.

Maatwerk in motortechnologie

Vanpeteghem: “We voeren in eigen beheer aanpassingen aan motoren en reductoren uit. Dit omvat zowel elektrische als mechanische aanpassingen. Elektrische aanpassingen zoals het inbouwen van thermistoren, stilstandverwarming of het aanbrengen van nieuwe wikkelingen voor niet-standaard voltages, en mechanische aanpassingen zoals verlengde assen, speciale flenzen, mechanische remmen, encoders of zeer afwijkende montage­mogelijkheden.” 

Elsto beschikt over een uitgebreide voorraad aan componenten van gerenommeerde fabrikanten zoals (onder andere) Bonfiglioli.

Eyecatcher op Indumation

“Voor Indumation – de belangrijkste beurs in de sector én in de regio – hebben we iets speciaals voorzien. Onze oprichter, de heer Stokvis, bedacht indertijd een mascotte voor het bedrijf: een opwind-eend. Omdat je hier heel duidelijk kunt aantonen wat de eenvoudigste manier van aandrijving is. Enkele tandwieltjes, even opwinden en de eend wandelt met op en neer gaande vleugeltjes. Op onze beursstand van niet minder dan 80 m² zul je de moderne, volledig operationele, robot-versie van die eend zien. Zonder enige twijfel een eyecatcher!” 

“Op onze stand zullen mensen uiteraard ook kunnen kennismaken met de volledige breedte van ons productgamma. We bieden aandrijfoplossingen voor zowat alles wat machinebouw betreft én laten tijdens Indumation onze klanten uitgebreid aan het woord. Enkel zo kom je tot duurzame en perfect passende oplossingen”, besluit Bert Vanpeteghem. 

ELSTO – Stand 632B

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.