NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Meer dan 1.000 bezoekers gingen op digitale ontdekkingstocht

Meer dan 1.000 bezoekers gingen op digitale ontdekkingstocht

Een digitale ontdekkingstocht. Dat is het minste dat kan gezegd worden van de afgelopen zesde editie van ABISS in Kortrijk Expo. Maar liefst 745 fysieke en 327 digitale bezoekers gingen mee op expeditie naar een wereld van slimme, veilige, geconnecteerde en digitale processen. 

Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit het brede industrielandschap. Op ABISS toonde zich dat in alle aspecten. Een kopje koffie drinken op dit netwerkevent? Op de stand van Control & Protection kon u live meevolgen hoe de koffiemachine presteerde: van het niveau van de bonen, de melk en het water tot de verschillende processen om u een welkome dosis cafeïne te bezorgen. Enkel de cobot ontbrak nog om het kopje aan te reiken. Een simpel maar sprekend voorbeeld over hoe ver we vandaag kunnen gaan om onze industriële processen digitaal in de kaart te brengen, te analyseren en waar nodig te optimaliseren. Bezoekers konden op ABISS bij 64 technologiepartners terecht om een kundige gids te vinden om hen te begeleiden op hun digitale transformatie.

Netwerkhonger

Een transformatie die veel van de aanwezigen bedrijven eigenlijk zelf al ondergingen. Notoire hardwarespelers die present tekenden op ABISS zoals ABB, Beckhoff, ifm electronic, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact, Siemens en Turck hebben hun hardwarerepertoire de voorbije jaren gevoelig uitgebreid met industriële software. Automatiseren en digitaliseren horen vandaag eigenlijk zonder onderscheid in dezelfde adem thuis. Door de juiste data uit de hardware te halen, opent er zich immers een wereld vol nieuwe mogelijkheden aan businessmodellen, productiviteitsstijgingen, uptime verhoging … Een hele boterham om over te praten dus en daar bood ABISS alle gelegenheid voor. Net zoals digitale processen vaak in de achtergrond gebeuren in de productie, vormden ze ook hier eerder het decor van ABISS. Na anderhalf jaar van coronamaatregelen en afstandsbeperkingen was de netwerkhonger onder de bijna 750 bezoekers groot. Zeer groot. Maar voor wie dat wenste was er ook ABISS Digital, als het ware de digital twin van het fysieke event. Met 327 bezoekers die minstens één van de Expert Classes of demo’s bijwoonde ook een groot succes. 

Gesmaakte knowhow

Een teken aan de wand ook dat het aanbod aan en de knowhow van experten duidelijk gesmaakt werd. ABISS bood immers nogal wat mogelijkheden om door de technologische bomen, en dat zijn er nogal wat leerde een rondgang op de beursvloer, het bos te blijven zien. Bedrijven hebben vandaag meer dan ooit nood aan een roadmap om hun digitale transformatie gestalte te geven. Tijdens de Expert Classes konden ze zich ruimschoots laven aan de meest recente inzichten in industry of things, intelligence of things en security of things. Drie thema’s waarrond aan de slag gegaan werd met interessante ontwikkelingen en best practices van industriële bedrijven die al net dat stapje verder staan. Nieuwe kennis die dan meteen getoetst kon worden bij de exposanten op de beursvloer waar uiteraard digitaal de klok sloeg. Aan innovatieve software geen gebrek. Of het nu was om datanetwerken op te zetten, dashboards in de cloud te maken, IT en OT te verbinden, uw OEE te verhogen, uw logistiek te optimaliseren of uw infrastructuur te cyberbeveiligen. Alles was aanwezig. Ook bedrijven die mee die roadmap kunnen helpen uitstippelen met (technologisch) advies tekenden present. De organisatie beloofde alvast meer van dat voor volgend jaar. De zevende ABISS staat dan ingepland op donderdag 6 oktober 2022 in Kortrijk Expo. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.