NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
NORD DRIVESYSTEMS oplossingen voor de machinebouw
Efficiëntie op een nieuw niveau: NORD’s IE5+ motorgeneratie.

NORD DRIVESYSTEMS oplossingen voor de machinebouw

Zeer efficiënte en krachtige aandrijvingen

NORD DRIVESYSTEMS presenteert zijn brede programma innovatieve aandrijvingen voor de machinebouw op de FMB 2023, van 8 tot 10 november 2023 in het beurscentrum in Bad Salzuflen. Op de NORD-stand D4 in hal 20 ligt de focus van de presentatie op de IE5+ synchroonmotoren en de decentrale NORDAC ON+ frequentieomvormers.

Stijgende elektriciteitsprijzen, de CO2-voetafdruk en de digitale transformatie vragen om het gebruik van zeer efficiënte en krachtige aandrijvingen. De IE5+ synchroonmotoren en de decentrale NORDAC ON+ frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn hiervoor de ideale oplossing.

Ventilatorloze of gladde IE5+ synchroonmotoren

NORD DRIVESYSTEMS heeft de nieuwe IE5+ motorgeneratie ontworpen met speciale aandacht voor het gebruik in de intralogistiek en de voedings- en drankenindustrie. De IE5+ generatie is leverbaar in zowel ventilatorloze als gladde uitvoering tot een vermogen van 4,0 kW met een continu koppel van 1,6 tot 18,2 Nm en toerentallen van 0 tot 2100 min-1. Het gladde, hygiënische ontwerp van de ventilatorloze variant is bijzonder efficiënt, eenvoudig te reinigen, corrosiebestendig en afspuitbaar. Dit maakt het ideaal voor betrouwbaar gebruik in hygiënisch gevoelige omgevingen. Indien gewenst zijn nsd tupH oppervlaktebehandeling en beschermingsklasse IP69K beschikbaar. Opvallend kenmerk van deze bijzonder compacte en energiezuinige synchroonmotoren is de constante hoge efficiëntie, tot 95% over een breed koppelbereik. Dit resulteert in optimale prestaties op het gebied van energieverbruik in deellast- en toerentalbereik.

De decentrale NORDAC ON en NORDAC ON+ frequentieomvormers zijn leverbaar voor vermogens tot respectievelijk 2,6 kW en 3 kW.

Frequentieomvormers voor horizontale transporttechniek

De decentrale NORDAC ON frequentieomvormers bieden een economische aandrijfoplossing voor een breed scala aan toepassingen. Ze zijn perfect afgestemd op de speciale eisen van horizontale transporttechniek, of het nu gaat om magazijnen, intralogistiek of voeding & dranken. De serie bestaat uit drie varianten: NORDAC ON gecombineerd met IE3 asynchroonmotoren, NORDAC ON+ voor de combinatie met de zeer efficiënte IE5+ synchroonmotoren en NORDAC ON PURE in wash-down uitvoering voor toepassingen in natte ruimtes, die moeten voldoen aan hoge eisen op het gebied van hygiëne en reiniging. Alle varianten zijn compact en krachtig. Ze bieden uitgebreide functionaliteit en kunnen, als onderdeel van het NORD modulaire systeem, probleemloos worden gecombineerd met het programma motorreductoren van de fabrikant.

Onderscheidende kenmerken van de NORDAC ON serie zijn de geïntegreerde Ethernet interface, de volledige connectiviteit en het zeer compacte ontwerp. De communicatieprotocollen, zoals Profinet, EtherNet/IP of EtherCAT, kunnen eenvoudig via parameters worden ingesteld. Firmware updates kunnen ook via Ethernet worden geïmplementeerd. Het is een economische plug-and-play oplossing voor IIoT omgevingen Daarnaast bevat de apparatuur een diagnose-interface, M12 aansluitingen voor sensoren en actuatoren en een extra protocol-gebaseerde encoderinterface die goed afgeschermd is tegen interferentie.

Zeer efficiënte synchrone aandrijvingen

De decentrale NORDAC ON+ frequentieomvormer is speciaal geoptimaliseerd voor combinatie met de IE5+ synchroonmotor. Zoals bij alle NORD frequentieomvormers is ook deze uitgerust met een krachtige PLC voor functies dicht bij de aandrijving. Deze PLC kan data van aangesloten sensoren en actuatoren verwerken, regelsequenties starten en aandrijf- en applicatiedata communiceren naar het besturingscentrum, netwerkcomponenten of naar de cloudopslag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.