Optimaal uitgeruste vaccinatiecentra: WERMA oplossingen zorgen voor maximale veiligheid

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Optimaal uitgeruste vaccinatiecentra: WERMA oplossingen zorgen voor maximale veiligheid
Als het CO2-lampje rood is, moet de ruimte onmiddellijk worden verlucht.

Optimaal uitgeruste vaccinatiecentra: WERMA oplossingen zorgen voor maximale veiligheid

Sinds enkele weken zijn de voorbereidingen voor de voltooiing van vaccinatiecentra in heel Duitsland in volle gang. Grote hallen, concertzalen en evenementenlocaties zijn gevuld met tal van standjes, zowel voor de registratie als de eigenlijke vaccinatie, rijen stoelen voor wachtenden en diverse informatieborden.

Veel vaccinatiecentra vertrouwen al op hulpsystemen om een maximale veiligheid voor alle aanwezigen te garanderen: In de eerste plaats zorgt het toegangscontrolesysteem SignalSET ervoor dat het hele toegangsproces veilig en probleemloos verloopt. De set geeft met visuele signalen duidelijk aan of het vaccinatiehokje bezet of vrij is. De CO2-verkeerslichtsignalen van WERMA geven bovendien aan wanneer het tijd is om de ruimte opnieuw te luchten.

WERMA’s SignalSET verkeerslicht signaleert duidelijk of er toegang tot het vaccinatiehokje kan worden verleend of het al bezet is.

Veilig vaccineren – liefst zonder wachtrijen

Het is van vitaal belang dat in alle vaccinatiecentra veiligheidsmaatregelen worden toegepast die beschermen tegen infecties  van het coronavirus, d.w.z. dat iedereen de regels inzake sociale afstand en hygiëne  moet naleven en dat men een gezichtsmasker moet dragen. Maar dat is niet voldoende voor de leidinggevenden in het districtsvaccinatiecentrum in Tuttlingen, Duitsland: “Het is voor ons bijzonder belangrijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt”, zegt Bernhard Flad, oud-burgemeester en voorzitter van de regionale vereniging van het Duitse Rode Kruis in Tuttlingen. Bernhard is mede verantwoordelijk voor het opzetten van het vaccinatiecentrum. Aanwezigheid op afspraak en stewards ter plaatse zijn bedoeld om lange rijen te voorkomen. Een ander belangrijk element om maximale veiligheid te garanderen: de WERMA SignalSET. De signaallampen die aan elke vaccinatiehokje zijn bevestigd, geven duidelijk aan welke hokje momenteel bezet of vrij is.

Flad zegt: “Deze lampen werken als verkeerslichten en zijn dus voor iedereen duidelijk te begrijpen: rood betekent bezet en groen geeft aan dat de arts op dat moment geen patiënt heeft en vrij is.” Dankzij de meegeleverde afstandsbedieningen kunnen artsen in hun vaccinatiehokje gemakkelijk met één druk op de knop de kleur van het signaal veranderen.

WERMA signaallampen worden ondertussen ook al gebruikt in vaccinatiecentra in Duisburg en Singen.

Groen licht – toegang toegestaan

De SignalSET-oplossing van WERMA bestaat uit een radiogestuurde signaaltoren en een afstandsbediening. Het verkeerslicht is duidelijk, gemakkelijk te begrijpen en behoeft geen uitleg. De signalen zijn van alle kanten duidelijk zichtbaar dankzij een 360-graden verlichting. Extreem heldere LED’s garanderen dat ze ook in direct zonlicht of een heldere omgeving duidelijk zichtbaar zijn.

De set is snel en eenvoudig op te zetten en af ​​te breken en is onmiddellijk klaar voor gebruik. De set is ook plug and play, wat betekent dat u alleen de stekker in een stopcontact hoeft te steken en u bent klaar om te gaan.

Het CO2 verkeerslicht geeft het actuele CO2-gehalte in de ruimte aan en laat met drie kleuren zien of er ventilatie nodig is.

Perfecte luchtkwaliteit met het WERMA CO2-verkeerslicht

In vaccinatiecentra is een goede luchtkwaliteit net zo belangrijk als een efficiënte verwerking van bezoekers. Hier komt het nieuwe CO2-verkeerslicht van WERMA om de hoek kijken. Het meet continu de actuele kooldioxideconcentratie in de omgevingslucht en laat precies zien of en wanneer het tijd is om de ruimte opnieuw te verluchten.

Dit wordt duidelijk geïllustreerd aan de hand van de drie gangbare verkeerslichtkleuren, zodat iedereen het gemakkelijk begrijpt:

  • ls de CO2-concentratie lager is dan 1.000 ppm, is het verkeerslicht groen, wat aangeeft dat de luchtkwaliteit in orde is.
  • Als de CO2-concentratie hoger is dan 1.000 ppm, wordt het verkeerslicht oranje en geeft het aan dat ventilatie wordt aanbevolen.
  • Het rode signaal geeft aan dat er flink geventileerd moet worden aangezien de CO2-concentratie hoger is dan 2.000 ppm.
  • Als de grenswaarde van 3.000 ppm wordt overschreden, geeft een rood knipperlicht de acute behoefte aan ventilatie aan.

Dit kan het risico op besmetting met COVID-19 effectief verminderen voor iedereen die langere tijd binnen blijft.

Idealiter wordt het CO2-verkeerslicht in het midden van de kamer geplaatst, dus niet te dicht bij het raam en niet hoger dan 2 meter vanaf de vloer. Omdat koolstofdioxide zich redelijk gelijkmatig door de ruimte verspreidt, is een verkeerslicht voor de meeste ruimtes voldoende. In grotere vergaderruimten of sporthallen worden twee verkeerslichten aanbevolen.

Veelzijdige toepassingen – snel, eenvoudig en overzichtelijk!

De twee oplossingen van WERMA, SignalSET en het CO2-verkeerslicht, hebben meer toepassingsmogelijkheden dan toegangscontrole en regeling van de luchtkwaliteit in vaccinatiecentra alleen. Ze kunnen ook worden gebruikt in supermarkten, bakkerijen, slagerijen, winkels, dokterspraktijken, apothekers, sportscholen, benzinestations en openbare instellingen zoals gemeentehuizen, scholen en kinderdagverblijven.

Beide nieuwe oplossingen, SignalSET en het CO2-verkeerslicht, kunnen rechtstreeks bij WERMA via telefoon of de WERMA online shop worden besteld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.