Slimme handling van rauwe eieren - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Slimme handling van rauwe eieren
Oplossingen voor de geautomatiseerde verwerking van eieren, zowel voor consumptie als voor kweken: daarmee slaagde Wim Kleijer erin om met zijn bedrijf Kletec op korte termijn uit te groeien tot een wereldspeler.

Slimme handling van rauwe eieren

Oplossingen voor de geautomatiseerde verwerking van eieren, zowel voor consumptie als voor kweken: daarmee slaagde Wim Kleijer erin om met zijn bedrijf Kletec op korte termijn uit te groeien tot een wereldspeler. Door de groeiende eisen uit verschillende delen van de wereld bleef het bedrijf steeds verder ontwikkelen. “We waren op zoek naar een technologieleverancier die wereldwijd alles kon leveren wat we nodig hadden”, legt Kleijer uit.

Bij Kletec draait alles om het standaardiseren van kwaliteit. “We maken gebruik van technologie van de bovenste plank en blijven onze intelligente oplossingen steeds verder ontwikkelen. De bedoeling is om naar massaproductie te gaan, dus zijn we op zoek naar componenten met de juiste kwaliteit voor een scherpe prijs. We willen bovendien service en ondersteuning kunnen garanderen, dus is een betrouwbare leverancier het allerbelangrijkste”, vertelt de managing director tevreden. De processen in de machine zijn modulair opgebouwd, zodat een combinatie van verder ontwikkelen en standaardiseren eenvoudig binnen handbereik ligt.

Wim Kleijer: “Het is fijn om te kunnen rekenen op mensen met een diepgaande kennis die met ons meedenken. Onze engineers praten dezelfde taal als die van Lenze.”

Veilig gestapeld met lineaire drive

“Toen we voor het eerst in contact kwamen met Lenze, hadden we meteen een heel vertrouwd gevoel. We waren toen bezig met de ontwikkeling van een robot, waarvan er intussen meer dan 200 in de praktijk aan het werk zijn.” De meest recente machine is er een die kartonnen met eieren in verschillende patronen kan stapelen tot een hoogte van 2,5 meter. Deze machine moet zeer veel karton verplaatsen, meer dan 1.000 per dag, elk goed voor een gewicht van 25 kilogram.
“Onze klanten wilden dit proces echt automatiseren omdat het een zeer lastig karwei is om manueel uit te voeren. We gingen steeds verder met die eerste palletiseerrobot, tot de vierassige robot die we vandaag hebben. Diens rotatiekop kan de kartonnen op een zodanige manier roteren en stapelen in een patroon, dat de stabiliteit van het pallet verzekerd blijft.”

Van innovaties naar standaarden

Het is meteen duidelijk dat Kleijer zeer veel belang hecht aan innovatie om zijn bedrijf verder te laten groeien. 

“Onze missie bestaat er bij nieuwe machines in om 80% standaardcomponenten te gebruiken en 20% aangepast aan de noden van de klant. Daarom zijn we altijd op zoek naar innovatie. Omdat we met modules werken, kunnen we de individuele componenten voortdurend optimaliseren. Op die manier worden innovaties binnen de kortste keren de standaard in onze machines. Daarenboven moeten we altijd kunnen koppelen met de standaardcomponenten van de klant. En alles moet met elkaar kunnen communiceren. We zien het dus als een voordeel om alles uit één hand te kunnen kopen. Lenze heeft zich bij ons bewezen als een sterke partner. Niet alleen in service, maar ook met de breedte van zijn productportfolio. Je kan zijn gamma eigenlijk als een platform zien, waar de aandrijving en de sturing op elkaar afgestemd zijn en alle componenten met elkaar kunnen praten.”

Lenze heeft zich bij Kletec bewezen als een sterke partner. Niet alleen in service, maar ook met de breedte van zijn productportfolio.

Dezelfde taal spreken

Kleijer werkt niet alleen graag met de technologie van Lenze, maar ook met de mensen. “Het is fijn om te kunnen rekenen op mensen met een diepgaande kennis die met ons meedenken. We krijgen vanuit ’s Hertogenbosch altijd snel antwoord op onze vragen. Onze engineers praten dezelfde taal als die van Lenze. De drives in het bijzonder beschikken echt over een consistent hoge kwaliteit, die ik nog nergens anders op de markt op die manier ben tegengekomen. De ratio tussen de prijs en de prestaties is
helemaal in orde. Samen werken we aan innovatieve ontwikkelingen voor de toekomst.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.