NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Snel, eenvoudig en veilig: nieuwe compacte connectoren scoren

Snel, eenvoudig en veilig: nieuwe compacte connectoren scoren

A&C Solutions stelt je graag deze innovatie voor, namelijk de nieuwe AXYR® serie connectoren. De gepatenteerde techniek met springveer maakt dat je zonder gereedschap verbinding kan maken en tegelijk optimale elektrische prestaties neerzetten. Voeg daar nog zijn compact formaat aan toe en je weet dat deze serie in heel veel toepassingen een uitstekende oplossing zal zijn.

In machinebouw is er een duidelijke trend naar kleinere installaties. Dat vraagt ook om compacte componenten. Iets wat het R&D-team bij de Italiaanse fabrikant ILME goed in het achterhoofd had bij de ontwikkeling van de AXYR® serie. “Daarnaast werd ook nagedacht over hoe het gebruiksgemak de hoogte in kon”, vertelt Jan Peeters, verkoopingenieur bij Belgisch verdeler A&C Solutions. In plaats van de klassieke schroefveren werd daarom een nieuw systeem ontwikkeld en gepatenteerd op basis van een springveer. “Je hebt geen gereedschap meer nodig. Gewoon het klepje induwen om de veer te open en je kan de connector verbinden. Snel, eenvoudig en veilig.”

Tijdswinst en ruimtebesparing

Dit levert een flinke tijdswinst op tijdens de installaties: 15 tot 40% berekenden de ingenieurs van ILME op basis van praktijktesten bij klanten. “Maar ook zijn compacte bouw valt in de smaak”, voegt Peeters toe. “Je kan immers meerdere contacten maken in een uiterst compacte behuizing.” Het aanbod van ILME bestaat uit configuraties van 5 tot 92 polen voor toepassingen van 10 tot 16 A. Maar er wordt nog meer verwacht in de toekomst. “Ze zullen blijven doorontwikkelen in functie van de afmetingen en densiteiten. De website beschikt over een configurator die snel een beeld geeft van het gamma en de samenstellingsmogelijkheden.”

Europese kwaliteit voor scherpe prijs

Toch nog even wat meer ondersteuning nodig? Dan staat het team van A&C Solutions graag voor je klaar. “We helpen onze klanten zoeken naar de juiste connector in de juiste behuizing. De hele opbouw kunnen we mee helpen definiëren in functie van de toepassing. ILME is als merk misschien minder bekend in de Benelux. Als toegewijde specialist van rechthoekige connectoren heeft ILME naast de AXYR® serie toch al veel van onze klanten kunnen verrassen met het uitgebreide aanbod aan industriële connectoren en de mogelijkheden op het gebied van modulaire connectoroplossingen via de MIXO serie. De goede prijs-kwaliteitverhouding samen met een snelle levering vanuit A&C Solutions maakt dat we ervan overtuigd zijn dat de markt nog veel van ILME gaat horen”, besluit Peeters.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.