NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Specialist in behuizingen legt het accent op de ‘Mens-Machine-Interface’
Een capacitieve touchscreen in combinatie met een capacitieve toets: dit HMI-systeem in een BOPLA-behuizing is ideaal voor de procesindustrie.

Specialist in behuizingen legt het accent op de ‘Mens-Machine-Interface’

Op de SPS in Nürnberg, de beurs voor de automatiseringssector, koos behuizingsspecialist BOPLA Gehäuse Systeme GmbH voor het thema computergestuurde Human Machine Interface (HMI). BOPLA behoort tot de groep Phoenix Mecano en wordt in België vertegenwoordigd door Phoenix Mecano uit Deinze. De firma ontwikkelt en produceert sinds meer dan vijftig jaar elektronicabehuizingen uit kunststof en aluminium, en invoereenheden zoals HMI-systemen en membraantoetsenborden. De behuizingen munten uit door waarde en design en vormen samen met de elektronica een Smart Production Solution in de huisstijl van de klant.

De behuizingen beschermen elektronische componenten tegen stof, vocht en beschadigingen. Het uitgebreide gamma omvat hand-, desktop-, console en wandbehuizingen, en 19”-uitvoeringen. Ook individuele behuizingen en componenten in kunststof en metaal kunnen geproduceerd worden. De behuizingen worden gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen, zoals de maakindustrie, de werktuigbouw, de landbouwtechnologie en gebouwbeheer.

De verlichte membraantoetsenborden van BOPLA creëren een optimale lichtbeleving op de werkplek en zorgen voor een veilige bediening, zelfs in het donker.

BOPLA neemt al zowat twintig jaar deel aan de SPS en heeft in die periode een sterke reputatie opgebouwd als specialist in behuizingen. Daarbij biedt het ook voor HMI toekomstgerichte oplossingen voor talrijke toepassingen. Nu wil het nog sterker op dit thema inspelen. Human Machine Interface is immers bij de fabrikant uitgegroeid tot een heel belangrijk segment, waar er heel wat beweegt. Het assortiment omvat een groot aantal varianten op het vlak van touch/display-integratie, en BOPLA past deze ook aan de individuele eisen van klanten aan: oplossingen met een doorlopend membraan aan de voorzijde (resistieve touchscreens) of met een doorlopend glas als cover (capacitieve touchscreens), waarbij geen vuile randen mogen achterblijven. Op de beurs konden bezoekers kennismaken met het uitgebreide productportfolio van BOPLA.

Slimme antenneconcepten voor de industrie dankzij het gebruik van transparante folieantennes.

Licht in de duisternis

De verlichte membraantoetsenborden voor donkere omgevingen waren alvast een van de blikvangers op de stand. Dankzij een moderne ledtechniek creëren ze een optimale lichtbeleving op de werkplek. Een veilige bediening in het donker, een efficiënte en energiezuinige technologie, en een oogvriendelijke aanpassing aan de lichtomstandigheden zijn slechts enkele voordelen van deze verlichte membraantoetsenborden. Ook de membraantoetsenborden voor direct gebruik aan de USB-Port werden tijdens de beurs in de kijker gezet. Op basis van geprinte elektronica worden configureerbare controllers in deze toetsenborden geïntegreerd. De lintkabel wordt daardoor smaller en kan direct in USB-A-aansluitingen gestoken worden. Extra hardware van de klanten voor het gebruik van conventionele membraantoetsenborden is dan ook niet meer nodig.

In bijna alle behuizingen van BOPLA kunnen standaard displays met diverse afmetingen en resistieve en capacitieve touchscreens geïntegreerd worden.

Geprinte elektronica

De producten van BOPLA werden aangevuld met slimme oplossingen, zoals geprinte elektronica, aangeleverd door zusterbedrijf Kundisch GmbH & Co. KG. De producten worden onder meer gebruikt voor ‘Smart Heating’ in toepassingen waar een hoge graad van automatisering vereist is. Op de SPS werd gedrukte elektronica aan de hand van alternatieve seriële interfaces en geïntegreerde antennes getoond. Samen met de BOPLA-behuizingen zijn deze perfect afgestemd op de behoeften van veeleisende industriële toepassingen. ■

Contactgegevens: Phoenix Mecano nv, 
Karrewegstraat 124, B-9800 Deinze
info.pmb@pmk.bewww.phoenix-mecano.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.