Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Verdeler van elektrotechnische componenten blijft groeien - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Verdeler van elektrotechnische componenten blijft groeien

Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Verdeler van elektrotechnische componenten blijft groeien

In de industrie is belangrijk om een duidelijke visie op lange termijn te hebben. Het komt erop aan de juiste keuzes te maken, ook al zorgt dit voor grote veranderingen. Zo besliste Frederik Gevaert van Electro-Flandria zowat veertig jaar geleden om niet langer elektrische kabels en draden te verdelen – op termijn de enige juiste keuze. De firma uit Eke is vandaag één van de marktleider in de verdeling van elektrotechnische componenten van verschillende West-Europese fabrikanten en blijft gestaag groeien en het gamma uitbreiden.

Frederik Gevaert startte in 1960 een handelsbedrijf, dat zich specialiseerde in de import van elektrotechnische componenten, kabels en draden. Electro-Flandria opereerde aanvankelijk vanuit Gent, maar verhuisde in 1977 naar de huidige locatie in Eke. “Eind jaren 70 nam mijn vader een beslissing die strategisch belangrijk zou zijn voor de verdere uitbouw van de firma”, stelt Frederik Gevaert Jr., die sinds begin 2006 het levenswerk van zijn vader voortzet. “Er was op dat moment een overaanbod aan kabels en draden op de markt door de petroleumcrisis. Hij besliste om die producten niet langer aan te bieden, alhoewel ze toen de helft van onze omzet uitmaakten. Heel wat andere verdelers, die wel aan de prijzenoorlog deelgenomen hebben, zijn uiteindelijk overkop gegaan. Mijn vader nam toen een moedige en vooral verstandige beslissing, want op korte tijd hebben we het omzetverlies kunnen recupereren en we hebben ook geen personeel moeten afdanken.”

Deskundig advies en snelle levering lonen

Electro-Flandria verdeelt vandaag industrieel elektrotechnisch installatiemateriaal én industriële en architecturale verlichtingsarmaturen van verschillende West-Europese fabrikanten. “We importeren producten van de merken Bernstein, icotek, Pfannenberg, Uriarte Safybox, Wöhner, ETA, MPGAMMA, Kopp, Mersen, Lovato Electric, E-Klips, Velda, Schnabl, Sammode en Maréchal Electric en blijven het gamma gericht uitbreiden”, stelt de zaakvoerder. “Onze voornaamste klanten zijn machinebouwers die hun eigen stuur­kasten maken en elektro-installateurs die elektrische borden maken voor uiteenlopende toepassingen. We treden voor hen op als een raadgevend importeur en garanderen een flexibele en snelle levering vanuit één centraal magazijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.