Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Kies het juiste rubbertype voor uw toepassing

RUBIDOR2_DSC08004
De firma beschikt over een uitgebreid machinepark, waarmee het rubber veredeld of bewerkt wordt: stansen, snijden of zelfklevend maken.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | RUBIDOR

10 april 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Rubber wordt gebruikt in de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen. Het komt er echter op aan het juiste rubbertype te kiezen. De experts van RUBIDOR bekijken welk rubber precies bij uw behoeften past. Elk rubbertype kan geleverd worden in diverse kwaliteitsgradaties en diktes, waardoor telkens het meest optimale product voorgesteld kan worden.

RUBIDOR produceert rubberproducten voor diverse toepassingen in de meest uiteenlopende sectoren.

Ruim aanbod

RUBIDOR is gespecialiseerd in het veredelen en bewerken van verschillende soorten rubber. De volrubbers zijn beschikbaar op rol en als plaat en met een dikte tussen 0,5 en 50 mm, terwijl schuimrubbers in diktes van 1 tot en met 50 mm op rol, als plaat of profiel op voorraad liggen. Met het rubberafval maakt de verwerker een speciale, recycled rubber op rol: ISOROL. “SRB met een temperatuurbereik tussen -20 °C en 70 °C wordt vaak gebruikt in de industrie door de goede elastische en mechanische eigenschappen en de lange levensduur, terwijl CR/Neopreen beter bestand is tegen water, warmte, ozon en propaan, maar zijn flexibiliteit verliest bij lage temperatuur. EPDM staat bekend om zijn hoge weerstand tegen ozon, veroudering en veel chemicaliën. Door de goede weersbestendigheid en het temperatuurbereik tussen -25 °C en 100 °C is deze rubber uitermate geschikt voor buitentoepassingen. NBR, beter gekend als Nitril, wordt dan weer gekenmerkt door de goede bestendigheid tegen water, vetten en oliën, maar is niet geschikt voor omgevingen die blootgesteld zijn aan ozon en UV,” legt zaakvoerder Henri Dejans uit. “NR blinkt uit door zijn zachtheid, slijtvastheid, elasticiteit en veerkracht en is zeer goed bestand tegen basen, zuren en zouten. Ook Hypalon/CSM heeft gelijkaardige eigenschappen. FPM/Viton en Silicone rubber, tot slot, zijn vooral aan te raden voor omgevingen met hoge temperaturen tot respectievelijk 200 °C en 220 °C.”

Jarenlange expertise

Alle rubbers worden aangekocht bij de leverancier, zonder inmenging van een importeur of tussenpersoon, waardoor steeds dezelfde hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden. De specialist beschikt over een uitgebreid machinepark, waarmee de rubbers op maat versneden kunnen worden of gestanst. “We kunnen alle rubbers ook zelfklevend maken. De dikte van de lijmlaag hangt af van de toepassing. Uiteraard worden alle producten aan een grondige, vaak verregaande kwaliteitscontrole onderworpen en uitstekend verpakt vooraleer ze naar de klant vertrekken,” sluit Dejans af. “Klanten kunnen bij ons terecht voor stukwerk, maar ook voor grotere series tot zelfs 1.000.000 stuks. We leveren alles op 1 week tijd, zelfs sneller op speciale aanvraag. Dankzij ons machinepark kunnen we de productie immers gemakkelijk verhogen en zo met onze klanten meegroeien.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details