NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Met de juiste aansluittechniek kun je veel tijd besparen
De nieuwe aansluittechnologie zonder gereedschap kan de assemblagetijd tot 30% verkorten en verbetert de flexibiliteit in het veld.

Met de juiste aansluittechniek kun je veel tijd besparen

De HARTING Technology Group biedt diverse industriële connectiviteitsoplossingen. Innovatieve verbindingen zorgen voor een duurzame flexibiliteit en voor toekomstgerichte modulaire structuren. HARTING zal tijdens Indumation diverse oplossingen onder de aandacht brengen, waaronder ook de Han Push-In module. Hiermee kunnen gebruikers de montagetijd voor connectoren als onderdeel van elektrische installaties aanzienlijk verkorten. 

Bedrijven worden tegenwoordig geconfronteerd met diverse uitdagingen. Zo is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt, terwijl de demografische verandering leidt tot een tekort aan geschoolde technici. Het wordt met andere woorden steeds belangrijker om installaties zo duurzaam en efficiënt mogelijk uit te voeren. HARTING denkt mee met zijn klanten en heeft onder meer de Han Push-In module ontwikkeld. Deze wordt gekenmerkt door een bijzonder efficiënte plug-and-play montage. 

Doorsnede Han® Push In.

Push-in-technologie

Push-in-technologie is een doorontwikkeling van de veerklem. Het aansluiten gebeurt zo eenvoudig mogelijk. Daardoor zijn deze inzetstukken bijzonder geschikt voor montage in het veld, bijvoorbeeld in energietechnische systemen of bij de montage van machinemodules of productielijnen. Daarnaast is er een speciaal gereedschap beschikbaar voor een snelle demontage. Als er is gekozen voor adereindhulzen met adereindhulzen, zijn verbindingen via push-in-technologie volledig gereedschapsloos.

Variatie aan draden

Met Han Push-In kunnen verschillende soorten draden worden geassembleerd. De selectie varieert van flexibele draden zonder adereindhulzen tot draden met adereindhulzen (geïsoleerd/ongeïsoleerd) en massieve bedrading. Het spectrum wordt zo breed mogelijk gehouden, zodat de aansluittechniek in zoveel mogelijk marktsegmenten aan de eisen voldoet. De aansluittechniek is erg geschikt voor installatie ter plaatse. De gebruiker kan snel en flexibel reageren op verschillende eisen en omgevingen. De aansluittechniek werkt zonder gereedschap. Er zijn daardoor geen verdere stappen nodig om de montage voor te bereiden. Zo bespaart de gebruiker werktijd en middelen – en dus kosten.

Han® Push.

Kleine ruimtes

De Push-in techniek maakt het ook gemakkelijker om componenten te hanteren tijdens onderhoudswerkzaamheden in omgevingen met weinig manoeuvreerruimte. Er is alleen voldoende ruimte nodig om de draad met de adereindhuls eruit te trekken en weer in te brengen. Daarom is de techniek geschikt in situaties waar een hoge mate van flexibiliteit is vereist. Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van gereedschap op machines.

Uitbreiding met monobloc-inzetstuk

In navolging van de marktintroductie van modulaire push-in inserts dit voorjaar, heeft HARTING onlangs de volgende uitbreidingsfase ingeluid met een eerste monoblock-variant voor de Han-Compact-behuizing. Door het gebruik van push-in-technologie maakt
het nieuwe Han Q 8/0-inzetstuk een snellere montage van connectoren in het veld mogelijk. Dit maakt het bijzonder geschikt voor omgevingen waar ruimte voor installatiewerkzaamheden beperkt is.

Het onderhoud van een windturbine vereist slimme en eenvoudige aansluitingsoplossingen.

Doorontwikkeling

Door het gebruik van push-in-aansluitingen kunnen flexibele aders die zijn voorzien van adereindhulzen rechtstreeks in de contactkamers worden gestoken. Een inwendige klemveer klikt dicht wanneer de huls de bodem van de kamer bereikt, waardoor de treksterkte wordt gegarandeerd. Bij toepassingen met gestripte flexibele aders (zonder huls) is de druk van een schroevendraaier op de oranje actuator voldoende om de veerklem open te houden bij het insteken van de kabeluiteinden.

Door de Han Q met push-in-technologie kun­nen vermogen en signalen tot 16 A / 500 V in de meest compacte ruimtes worden overgedragen. Voor de aardleiding (PE) is een contact­kamer beschikbaar – een type lay-out dat in de machinebouw vaak wordt gekozen voor het aansluiten van motoren/actuatoren. 

HARTING – Stand 514

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.